Castelul Corvinilor va fi restaurat prin fonduri europene

A.C.
Miscellanea / 04 mai 2017

Castelul Corvinilor (Sursa foto: Wikipedia)

Castelul Corvinilor (Sursa foto: Wikipedia)

Aproape 22 de milioane de lei din fonduri europene au fost alocaţi pentru restaurarea Castelului Corvinilor. Contractul de finanţare "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor - Municipiul Hunedoara, Judeţul Hunedoara" a fost semnat ieri, 3 mai, de către doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Reprezentanţii ministerului transmit: "Proiectul va fi realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural şi are o durată de implementare de 62 de luni".

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 86.896 de turişti (de la 260.766 de vizitatori pe an înainte de intervenţia asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori după intervenţia asupra obiectivului de patrimoniu).

Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Sevil Shhaideh a menţionat: "Contractul semnat astăzi dovedeşte încă o dată cât de important este să atragem fondurile europene pe care le avem la dispoziţie. Castelul Hunedoarei (numit şi Castelul Corvinilor sau al Huniazilor) este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, şi, prin lucrările de consolidare care vor fi făcute în cadrul acestui proiect, ne dorim să-l valorificăm la standarde europene".

Subliniind că România îşi propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro