Cătălin Drulă: "Ciolacu şi Ciucă joacă bambilici cu alegerile din România"

S.B.
Politică / 13 februarie

Cătălin Drulă: "Ciolacu şi Ciucă joacă bambilici cu alegerile din România"

Cătălin Drulă, preşedintele USR, a acuzat marţi PSD-PNL că ignoră problemele reale ale românilor şi blochează în continuare agenda publică cu discuţii nesfârşite despre comasarea alegerilor, o temă falsă care ascunde un atac asupra democraţiei, informează news.ro.

Preşedintele USR i-a cerut lui Nicolae Ciucă să renunţe la înţelegerile dubioase pe care le are cu PSD şi să nu meargă mai departe cu planul de comasare a alegerilor.

"Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă joacă bambilici cu alegerile din România. Comasarea e un subiect fals care a fost livrat în aceste săptămâni, în timp ce problemele reale ale românilor sunt cu totul altele. Această unire PSD-PNL nu e decât o încercare disperată de a-şi asigura supravieţuirea la putere, de a continua jefuirea ţării. Mai fac încă un apel în numele decenţei la un om care a avut haina militară a acestui stat la cel mai înalt nivel, la Nicolae Ciucă, să-şi găsească demnitatea în al 13-lea ceas şi să renunţe la aceste manevre şi combinaţii care sunt nedemne", a declarat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat USR.

Potrivit liderului USR, PSD şi PNL vor să comaseze alegerile din frică faţă de votul românilor, pentru că vor să-şi păstreze funcţiile. "Am asistat la un spectacol jalnic în care politicienii au discutat despre soluţii ca să-şi salveze scaunele, în timp ce românii o duc din ce în ce mai prost. Categorii profesionale întregi sunt în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirile, afacerile o duc mai prost, la fel fermierii şi medicii, inflaţia e mare, preţurile cresc şi toate domeniile economiei au de suferit. Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite, preţuri care explodează, angajări masive pe pile. Şi, în tot acest timp, baronii lor cheltuiau milioane de lei pe vacanţe şi cumpărături luxoase. Noi strângeam cureaua, ei jefuiau bugetul ţării. Vedem că se pune până şi taxă pe boală pentru că nu mai ştiu de unde să scoată bani şi doar pentru că noi, opoziţia democratică, ne-am opus, în sfârşit renunţă la această taxă pe boală", a declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele USR a mai arătat că partidul pe care îl conduce este pregătit de alegeri, indiferent când şi cum vor avea loc acestea în 2024. În cazul în care PSD şi PNL vor comasa alegerile, USR va ataca la CCR această decizie

"Noi suntem gata de alegeri în orice formulă, suntem obişnuiţi că regulile nu mai sunt reguli în România, că instituţiile sunt folosite arbitrar, am simţit-o pe pielea noastră. Dreapta Unită, proiectul construit în jurul USR, este aici pentru a guverna responsabil, aşa cum o fac primarii noştri la nivel local, aşa cum am făcut-o când am fost la guvernare. Responsabilitate, respect faţă de banul public, respect faţă de mediul de afaceri, scăderea fiscalităţii împovărătoare, nu asuprirea mediului privat - acestea sunt principiile unei Drepte Unite care va merge cu demnitate în faţa alegătorilor. Şi vreau să le fac românilor o promisiune: nu-i vom lăsa să vă fure viitorul, veţi putea alege o Românie modernă în care banii publici merg către spitale, şcoli şi autostrăzi, nu în conturile lor", a mai afirmat Cătălin Drulă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Miza acestor alegeri o reprezinta alegerile prezidentiale acolo unde se pozitioneaza in oglinda Ciolacu versus Geoana, Sosoaca versus Simion si Drula versus Ciuca situatie care ofera cistig de cauza lui Ciuca .Restul isi impart procentele iar finala va fi Ciuca versus Geoana daca acesta candideaza.Oricum candidatura lui Geoana modifica rezultatul alegerilor oferind un culuoar lui Ciuca .

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb