CĂTĂLIN DRULĂ (USR):"Azi trebuie să fie finalul carierei politice găunoase a lui Bode"

M.C.
Politică / 11 ianuarie 2023

"Azi trebuie să fie finalul carierei politice găunoase a lui Bode"

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode ar trebui să-şi încheie cariera astăzi, odată cu decizia Comisiei de Etică a UBB care a confirmat majoritatea suspiciunilor de plagiat în teza de doctorat a acestuia, informează News.ro

"Plagiatul lui Bode, confirmat. Cine crede că-l dă Iohannis azi afară? Universitatea "Babeş-Bolyai" a confirmat plagiatul grosolan al lui Lucian Bode. În acest moment, nu mai există decât varianta demisiei sau a demiterii. Azi trebuie să fie finalul carierei politice găunoase a lui Bode. Azi trebuie să iasă din tăcere Klaus Iohannis. Dar, până acum, Don Klaus l-a susţinut necondiţionat pe Bode în dispreţul unei ţări întregi. Lucian Bode trebuia să plece în clipa în care a dat licitaţia cu dedicaţie pentru prietenul lui Klaus Iohannis. 600 de BMW-uri. Licitaţie trucată. Nu a făcut-o. Trebuia să plece în momentul în care jurnalista Emilia Şercan a arătat că a plagiat 18.5% din lucrarea sa de doctorat. Nu a făcut-o. Mai mult, şi-a pus argaţii de partid să o discrediteze. Sau în momentul în care poliţia din subordinea lui a organizat un kompromat sinistru la adresa Emiliei Şercan. Nu a făcut-o. Trebuia să plece după cazul Oneşti sau după cazul atentatului cu bombă de la Arad. Nu a făcut-o. E haos în Poliţia Română. A eşuat să înceapă o minimă reformă în instituţia care ar trebui să asigure siguranţa românilor", a scris Cătălin Drulă, astăzi pe Facebook.

Liderul USR a mai spus că Lucian Bode, în loc să îşi dea demisia după eşecul aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, nu şi-a asumat nimic şi a dat vina pe alte persoane.

"Iar în loc să-şi prezinte demisia după eşecul aderării României la Schengen, Bode, din calitate de negociator-şef, a aruncat vina pe oricine altcineva. Ne spunea în noiembrie că Austria nu se opune aderării României, pentru a afla în decembrie că a minţit. Rechizitoriul politic al lui Lucian Bode e simplu: corupţie, plagiat, incompetenţă. Iar viitorul ministru de Interne trebuie să ne asigure că prima măsură va fi desfiinţarea Doi-Şi-Un-Sfert (DGPI), o relicvă a Securităţii, folosită ca bâtă politică în rândul structurilor de poliţie de către Lucian Bode şi alţi miniştri de Interne", a completat Drulă.

Comisia de Etică a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a stabilit că suspiciunile de plagiat legate de lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, "se confirmă în marea lor majoritate".

"În lipsa posibilităţii legale de a aplica sancţiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunităţii academice, Comisia ii solicită corecturi la teză şi retragerea cărţii publicate pe baza tezei, şi se vor sesiza consiliile naţionale (CNATDCU/Consiliul Naţional de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condiţiile legii", a transmis UBB Cluj.

Potrivit sursei citate, "abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată".

Ministrul Lucian Bode a anunţat că va merge înainte în instanţă, "singura cale corectă şi legitimă pentru a tranşa acest caz care a depăşit nu doar limitele legii, dar şi ale raţiunii".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dacă pică Bode,în secunda 2 cade și Ciucă iar apoi tunurile se îndreaptă spre Iohannis cu licitația trucată și să vezi distracție!

    Concluzie: Bode trebuie păstrat cu orice preț până în mai când se face rocada cu PeeSeeD! 

    Cariera politica si profesionala gaunoasa a lui Bode si a celor ca el care au sufocat tara asta prin prostia si incompetenta lor.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb