Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil în comisii

S.B.
Politică / 24 noiembrie

Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil în comisii

Ministrul propus la Justiţie, Cătălin Predoiu a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate, cu 80 de voturi pentru şi 34 împotrivă, informează news.ro.

El spus în audiere, la solicitarea USR, că desfiinţarea Secţiei Speciale din Justiţie va fi abordată în dialog cu sistemul judiciar, pentru că reprezintă o vulnerabilitate. Predoiu a mai arătat că România ocupă un loc ruşinos privind traficul de persoane în Europa şi acest lucru nu poate fi tolerat şi le-a cerut procurorilor să lupte cu crima organizată.

Fostul ministrul al Justiţiei, Stelian Ion l-a întrebat pe Cătălin Predoiu ce va face în privinţa desfiinţării SIIJ.

"Vă angajaţi să o desfiinţaţi abia anul viitor, dar veţi înfiinţa o nouă structură - aceeaşi Mărie cu altă pălărie", a spus Stelian Ion, în audieri.

"Este o chestiune care dezbină la acest moment, este un măr al discordiei şi opinia publică este divizată pe acest subiect. Unii se manifestă cu patimă alţi cu procese de intenţie, iar tot acest dialog excesiv de pătimaş denotă şi neîncrederea procurorilor de a fi independenţi", a spus Predoiu, despre desfiinţarea SIIJ.

El a arătat că va aborda acest subiect cu echilibru şi în dialog cu sistemul judiciar, pentru că este "o vulnerabilitate şi o piatră de moară".

"Magistratura trebuie să îşi găsească un consens. soluţia nu poată să vină decât din discuţii cu magistraţii, astfel încât toată lumea să primească toate garanţiile pe care le caută", a mai spus Predoiu, afirmând că "nu s-a trecut la legiferare şi este un efort de făcut, iar Parlamentul va avea un rol esenţial.

Predoiu a declarat în audieri că una dintre principalele probleme ale sistemului este lipsa de personal.

Cătălin Predoiu a susţinut că există un adevărat ghem de probleme în Justiţie, şi, "cu cât fiecare va trage mai tare de sforile fiecărui nod, nodul se va strânge".

"Fiecare trebuie să lase de la el până când nodul se va desface de la sine prin compromisuri acceptabile. (...) Dacă acest nod încă dezlegabil va fi transformat într-unul gordian, nu vom ezita să aplicăm soluţia consacrată, îl vom tăia cu sabia. Guvernul dispune de instrumente pentru a-şi atinge obiectivele", a mai afirmat Predoiu.

Ministrul a spus că lansează un îndemn procurorilor de a lupta cu corupţia şi crima organizată. "România ocupă un loc ruşinos privind traficul de persoane în Europa şi acest lucru nu poate fi tolerat", a mai spus Predoiu în audiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro