Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

CĂTĂLIN PREDOIU, MINISTRUL JUSTIŢIEI: "Prea mulţi infractori condamnaţi au rămas cu banii la ei"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) trebuie să devină mai operativă, respectiv să poată identifica conturile offshore şi proprietăţile imobiliare din străinătate ale infractorilor, deoarece "prea mulţi infractori condamnaţi au rămas cu banii la ei", a declarat, ieri, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

El a anunţat că ANABI a semnat un contract de finanţare privind implementarea proiectului "Dezvoltarea sistemului informatic naţional integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni".

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, proiectul urmează a fi implementat în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe o perioadă de 30 de luni şi beneficiază de un buget total de aproximativ 4 milioane de lei.

Ministrul Cătălin Predoiu a arătat: "Acest proiect va dezvolta capacitatea de lucru a ANABI şi va înlesni colaborarea cu parchetele şi instanţele pentru recuperarea produsului şi prejudiciilor provenite din infracţiuni. Agenţia a funcţionat bine până în prezent, dar intenţia mea este să îi dezvoltăm competenţele legale. (...) ANABI este în momentul de faţă o agenţie de valorificare a bunurilor recuperate de alte instituţii. Cred că ar fi bine să devină şi o agenţie de căutare şi identificare proactivă a acestor bunuri. În alte cuvinte, cred că statul român ar trebui să îşi dezvolte capacitatea de identificare şi recuperare a bunurilor provenite din infracţiuni. Prea mulţi infractori condamnaţi au rămas cu banii la ei. Scopul este atins când infractorul este deposedat de tot ce a produs prin infracţiuni. Am cerut specialiştilor din Ministerul Justiţiei să studieze modalităţile de a ridica această capacitate, inclusiv a ANABI, prin intervenţie legislativă. Sper ca şi şefii celor două Camere să citească scrisorile pe care le-am adresat şi să urgenteze aprobarea proiectelor pe care le avem în Parlament în această materie legislativă".

Sistemul informatic naţional integrat ROARMIS (Romanian Assets Recovery and Management Integrated System) va furniza informaţii cu privire la diferite etape ale procesului de recuperare a creanţelor, începând cu primele faze de identificare şi urmărire a bunului, urmate de sechestrarea produselor infracţiunii şi până la implementarea procedurilor finale de executare a măsurilor de confiscare specială sau extinsă, repararea prejudiciilor, încheierea acordurilor internaţionale de împărţire a bunurilor rezultate din săvârşirea infracţiunilor.

ROARMIS va furniza acces direct instanţelor de judecată, incluzând Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unităţilor de parchet, Ministerului Afacerilor Interne (personalului din poliţia judiciară), Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Ministerului Justiţiei ca autoritate centrală pentru cooperare judiciară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Prea mulţi infractori condamnaţi au rămas cu banii la ei.!!!

    ha ha ha  

    abia acum ati realizat aceasta stimabile?

    mai bine maI TARZIU decat niciodata 

    Au RĂMAS și vor RĂMÂNE....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie