Abonament gratuit

CAZUL CHINAOrganizaţia Mondială a Sănătăţii, întâlnire de urgenţă

Ziarul BURSA #Internaţional /

China reprezintă o urgenţă internaţională. Convocarea întâlnirii a avut loc după răspândirea virusului din oraşul chinez Wuhan, unde au fost infectate aproape 200 de persoane, în alte oraşe din China, inclusiv în Beijing şi Shanghai, un al patrulea caz fiind depistat în afara Chinei.

China reprezintă o urgenţă internaţională. Convocarea întâlnirii a avut loc după răspândirea virusului din oraşul chinez Wuhan, unde au fost infectate aproape 200 de persoane, în alte oraşe din China, inclusiv în Beijing şi Shanghai, un al patrulea caz fiind depistat în afara Chinei.

Lumea medicală la nivel global este în alertă după apariţia ultimului virus, care îşi fac "de cap" în China. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a convocat, pentru azi, o întâlnire de urgenţă a unei comisii de experţi, pentru a analiza dacă epidemia cu coronavirusul care provoacă pneumonie din China reprezintă o urgenţă internaţională.

Convocarea întâlnirii a avut loc după răspândirea virusului din oraşul chinez Wuhan, unde au fost infectate aproape 200 de persoane, în alte oraşe din China, inclusiv în Beijing şi Shanghai, un al patrulea caz fiind depistat în afara Chinei.

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut luni mobilizarea în vederea opririi "hotărâte" a extinderii noului virus care a ucis trei oameni în ţară, din decembrie, şi a început să contamineze state vecine. China a anunţat luni a treia moarte din cauza misteriosului virus apărut luna trecută, în contextul în care epidemia s-a extins către nordul şi sudul ţării, cu doar câteva zile înainte de marea migraţie de Anul Nou chinezesc.

Potrivit autorităţilor, epidemia era localizată până acum la Wuhan (centru), o aglomeraţie cu aproximativ 11 milioane de locuitori, unde virusul din familia SARS - a apărut luna trecută. Însă, pentru prima oară, autorităţile sanitare au semnalat cazuri noi în alte oraşe din ţară - două la Beijing (nord) şi altul la Shenzhen, o metropolă situată în sudul extrem, în dreptul Hong Kongului. Coreea de Sud a anunţat la rândul ei primul caz de boală, la o femeie din China care a călătorit duminică din oraşul chinez Wuhan la Aeroportul Internaţional Incheon, informează news.ro. Sute de milioane de turişti chinezi vor călători în ţară şi în străinătate în timpul vacanţei pentru Noul An chinezesc, care va începe în această săptămână. Virusul provine din aceeaşi familie de coronavirusuri ca Severe Acute Respiratory Syndrome-SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), care a omorât aproape 800 de oameni la nivel global în timpul epidemiei din 2002/2003, care a debutat tot în China. Simptomele includ febră mare şi dificultăţi de respiraţie, similare cu multe alte afecţiuni respiratorii, ceea ce implică complicaţii în diagnosticare. Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat intensificarea eforturilor de prevenţie, dar a recunoscut că nu cunoaşte încă sursa virusului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie