CCIB: Cooperarea pe terţe pieţe, soluţie pentru majorarea schimburilor comerciale româno-bulgare

George Forcoş
Companii / 1 iunie 2016

Cooperarea pe terţe pieţe este o soluţie pentru majorarea schimburilor comerciale româno-bulgare, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Sorin Dimitriu, la întâlnirea cu ministrul adjunct al Economiei din Bulgaria, Lyuben Petrov.

"Dincolo de actul simplu de comerţ, firesc între două ţări vecine, cu o anumită complementaritate a economiilor şi cu o lungă tradiţie în acest domeniu, consider că relaţiile economice dintre ţările noastre pot cunoaşte o dezvoltare semnificativă prin concentrarea asupra cooperării în domeniul industrial, în proiecte pe terţe pieţe. Este o abordare care poate imprima consistenţă şi predictibilitate schimburilor comerciale bilaterale", a declarat preşedintele CCIB, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit preşedintelui CCIB, domenii precum: industria, sectorul IT, prelucrarea produselor agro-alimentare, cercetarea (fizica nucleară, nanomateriale şi materiale cu memorie, aeronautică) oferă oportunităţi reale de cooperare pentru oamenii de afaceri din cele două ţări. "Nanotehnologiile şi industria aeronautică sunt sectoare pe care trebuie să le abordăm cu prioritate în documentele noastre strategice", a punctat, la rândul său, Lyuben Petrov.

Ministrul adjunct al economiei din Republica Bulgaria, Lyuben Petrov, a apreciat în mod deosebit proiectele prezentate de preşedintele CCIB şi a exprimat întreaga sa susţinere pentru demersurile Camerei bucureştene vizând dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale, dar şi a cooperării în domeniile educaţional şi ştiinţific.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro