CCR:  Marian Enache a precizat direcţiile principale de acţiune ale mandatului - dinamism, deschidere, consolidarea echidistanţei

G.D.
Miscellanea / 11 iunie 2022

Marian Enache a precizat direcţiile principale de acţiune ale mandatului - dinamism, deschidere, consolidarea echidistanţei

Noul preşedinte al Curţii Constituţionale, Marian Enache, a prezentat, astăzi, direcţiile principale de acţiune ale mandatului său, informează CCR, transmite Agerpres.

"După alegerea ca preşedinte al Curţii Constituţionale, domnul Marian Enache a precizat direcţiile principale de acţiune ale mandatului său. Acestea pun accent pe dinamism, deschidere, dialog, digitalizare, management eficient şi consolidarea echidistanţei Curţii Constituţionale", trasnmite CCR.

La capitolul dinamism, noul preşedinte are în vedere, printre altele, impulsionarea activităţii Curţii Constituţionale, având în vedere că sunt peste 8.800 de dosare pe rol, aflate în diverse stadii de soluţionare. Aceste dosare sunt din perioada 2018-2022, unele fiind pe rolul său de peste patru ani.

Marian Enache îşi mai propune realizarea unei deschideri mai mari a instituţiei în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice, către necesităţile societăţii româneşti, forurile internaţionale de justiţie constituţională, dar şi către mass-media, pentru a se putea disemina şi explica mai bine deciziile Curţii Constituţionale.

Un alt obiectiv este promovarea unui dialog mai structurat între instituţiile statului, pentru a diminua numărul conflictelor juridice de natură constituţională, la care să se adauge dialogul instituţional cu instanţele constituţionale şi europene (CEDO/ CJUE).

Se va urmări, totodată, continuarea eforturilor de digitalizare, implementarea registrului electronic jurisdicţional, dezvoltarea unui modul de jurisprudenţă şi a unui motor de căutare şi reducerea la minimum a registrelor "scrise de mână".

"Toate acestea se pot realiza numai cu efortul, mobilizarea şi sprijinul colegilor judecători şi magistraţi-asistenţi, precum şi cu cel al personalului Curţii Constituţionale. Domnul preşedinte Marian Eneche a subliniat că, în opinia sa, Curtea Constituţională trebuie să constituie un sprijin real atât pentru cetăţeni, în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile lor, cât şi pentru autorităţile statului, în vederea realizării competenţelor lor potrivit Legii fundamentale a statului. Ea este o curte de drepturi şi libertăţi şi asigură echilibrul celor trei puteri în stat, fiind, în ultimă instanţă, o dimensiune imanentă a statului de drept. De aceea, trebuie să fie percepută şi de societate ca o instituţie necesară în dinamica vieţii juridice româneşti", mai transmite CCR.

Marian Enache a fost ales, astăzi, preşedinte al Curţii Constituţionale. Votul a fost secret şi a avut loc după ce noii judecători la CCR au depus jurământul în faţa preşedintelui României.

Mandatul preşedintelui CCR este de trei ani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Succes! Sa nu lasati influentele rezistoide sa afecteze activitatea Curtii!!!

    Ales în unanimitate !!!???

    Adică nu contează că omul e suspect că ar fi colaborat cu securitatea ( poate și altceva), nu contează că a fost fesenist, pedeserist în cea mai neagră perioadă, nu contează că e revoluționar luptând de unul singur pe undeva prin Moldova recompensat pentru asta lunar cu sume colosale, nu contează că dna numită de Iohannis ( un alt revoluționar care a jurat moarte pesedeului!)are mandat " de dreapta "?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb