CE oferă 83 milioane euro pentru a susţine extinderea liniei 4 de metrou

Marius Constantin
Politică / 05 iunie 2015

Comisia Europeană (CE) a aprobat ieri o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro, din partea Fondului de Coeziune, la proiectul major "Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti", care face parte din Programul Operaţional pentru Transport, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din Bucureşti cu un segment nou în lungime de 1,89 km şi construcţia a două noi staţii de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou şi va fi utilizat de un număr estimat de 3.638.700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97.761.634 euro.

Corina Creţu, comisarul european pentru politici regionale, a declarat: "Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50.000 de locuitori ai cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populaţia din nord-vestul Bucureştiului şi aceea din oraşele Mogoşoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai uşor la reţeaua de transport de mare capacitate".

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale şi promovarea dezvoltării durabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro