CEA MAI BUNĂ LUNĂ DE DUPĂ IULIE 2008Tranzacţii record în ianuarie, la Dubai Gold & Commodities Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Tranzacţii record în ianuarie, la Dubai Gold & Commodities Exchange

Tranzacţiile futures cu aur derulate luna trecută la Dubai Gold & Commodities Exchange (DGCX) au crescut cu 66,25% ca volum, faţă de decembrie 2019, respectiv cu 515% raportat la ianuarie 2019, conform agenţiei de ştiri WAM, care menţionează că ianuarie 2020 a fost, pentru această piaţă de mărfuri, cea mai bună lună din iulie 2008 până în prezent.

Evoluţia vine în contextul în care la DGCX au fost tranzacţionate, anul trecut, 23,06 milioane de contracte, cifră care depăşeşte recordul de 22,26 milioane de contracte consemnat în 2018. Astfel, 2019 a fost cel mai de succes an pentru DGCX de la lansarea sa, în 2005.

Les Male, CEO-ul DGCX, a declarat recent: "Suntem extrem de mândri de creşterea pe care am experimentat-o anul trecut şi suntem încântaţi că am continuat această traiectorie în 2020, cu tranzacţii solide, în special pe segmentul de bază, al produselor futures pe aur. Evoluţia din ianuarie ne dă perspective pozitive pentru anul curent, în condiţiile în care vrem să ne consolidăm poziţia de cea mai mare şi diversificată bursă din Orientul Mijlociu. Vrem să le oferim membrilor şi participanţilor la piaţă o gamă mai extinsă de produse care să le acopere într-un mod sigur riscurile".

În ianuarie, preţul aurului a atins 1.588,13 dolari uncia - cel mai ridicat nivel din 2013 până aum, pe fondul tensiunilor generate de asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani.

Anul trecut, la DGCX, au fost tranzacţionate peste 478.000 de contracte pe aur, cu 107% mai mult decât în 2018. În 2019, august a fost cea mai bună lună din istoria de 14 ani a DGCX, cu peste 3,2 milioane de contracte tranzacţionate.

DGCX, subsidiară a Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), şi-a lansat tranzacţiile în noiembrie 2005 şi este prima bursă de derivate din regiune, conform website-ului companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS