CEC Bank acordă o finanţare de 15 milioane de euro către AAylex ONE

F.D.
Bănci-Asigurări / 18 august 2022

CEC Bank acordă o finanţare de 15 milioane de euro către AAylex ONE

CEC Bank continuă să susţină producătorii români şi acordă o linie de credit de 15 milioane de euro pentru finanţarea activităţii curente a unuia dintre cei mai mari jucători din industria de produse alimentare din România, AAylex ONE - producătorul brandului Cocorico, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex ONE în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

AAylex ONE este unul dintre cei mai mari producători de carne proaspătă de pui din Europa, cu o experienţă de 40 de ani de producţie constantă şi inovare neîntreruptă, brandul său, "Cocorico" fiind preferat de milioane de oameni din România şi din alte ţări.

AAylex ONE are peste 2.500 de angajaţi şi estimează o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde de lei la sfârşitul lui 2022. Compania este în top 3 producători de carne de pasăre din România, fiind una dintre cele mai mari companii integrate pe verticală la nivel naţional. AAylex ONE deţine două fabrici de nutreţuri de mare capacitate, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere pui, un abator performant echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, precum şi două fabrici ultra-moderne, la nivel european, de procesare produse inovative cu valoare adăugată.

La finalul anului trecut, în urma unui proces de fuziune prin contopire, grupul a reuşit o premieră în România, integrând într-o singură companie - AAylex ONE, 16 dintre entităţile sale. Întregul proces a avut ca scop creşterea eficienţei operaţionale, precum şi continuarea strategiei de dezvoltare, ce are ca punct central consumatorul, bazată pe inovaţie, tehnologie superioară, calitate şi sustenabilitate la cel mai înalt nivel, demonstrată de numeroasele certificări de calitate obţinute anual de cocorico.ro.

"Suntem alături de afacerile româneşti şi ne bucurăm că putem susţine un jucător local cu tradiţie să-şi continue dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie. Aaylex - un grup dezvoltat de antreprenori români este una dintre poveştile de succes din industria alimentară autohtonă: a ajuns unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă şi se dezvoltă în continuu, cu soluţii inovative şi adaptate nevoilor de pe piaţă", a declarat Bogdan Neacşu, Director General CEC Bank.

''Prin obţinerea acestui credit, ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru cu CEC Bank, având certitudinea că această colaborare demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii AAylex ONE şi a pieţelor pe care activăm. În cei 40 de ani de existenţă, am devenit compania care suntem astăzi, evoluând odată cu timpurile, cu oamenii şi cu societatea, totul într-o lume în continuă şi rapidă schimbare. Am privit mereu către viitor, anticipând şi reflectând asupra viziunii noastre, aceea de a reprezenta un etalon de calitate pentru parteneri şi clienţi, oriunde s-ar afla. Am depăşit obstacolele şi am devenit mai puternici, muncind cu determinare în fiecare zi, pentru a construi un "mâine" mai bun. Am reuşit, astfel, să oferim tot ce este mai bun, tuturor celor care nu se mulţumesc cu puţin. Aceasta este promisiunea noastră de neclintit'', a declarat Bogdan Stanca, fondator şi Preşedinte Directorat AAylex ONE.

"O tranzacţie care confirmă încrederea acordată de către CEC Bank companiilor româneşti din agricultură, prin susţinerea activităţii AAylex One într-un sector, zootehnic, cheie pentru economia locală şi europeană", a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking.

Anterior, în 2021 CEC Bank împreună cu EximBank au finanţat cu 20 milioane de euro expansiunea Grupului AAylex, prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de "pui de o zi" din România şi este parte din sindicatul de 5 bănci care au acordat, în martie 2022, o finanţare sindicalizată de 431 milioane RON pentru consolidarea împrumuturilor grupului AAylex ONE, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb