CEC Bank continuă finanţarea antreprenorilor români şi în 2022, prin programul IMM Invest Plus

G.D.
Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2022

CEC Bank continuă finanţarea antreprenorilor români şi în 2022, prin programul IMM Invest Plus

CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie şi cea mai extinsă reţea teritorială din România, acordă şi în anul 2022 credite antreprenorilor, prin programul IMM Invest Plus, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Continuăm să fim, pentru al treilea an consecutiv, partener al programului IMM Invest - program care a contribuit la creşterea intermedierii financiare şi a facilitat obţinerea de credite de către antreprenorii români. Până în prezent, am finanţat 3 800 de companii în cadrul programului IMM Invest. Suntem aproape de antreprenorii români şi ne bazăm pe reţeaua noastră de consilieri CEC Bank şi pe cea mai extinsă reţea bancară din ţară - cu peste 1 000 de unităţi, pentru a explica avantajele programului şi noutăţile aduse în 2022", a declarat Ramona Ivan, Director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank.

Potrivit sursei citate, ca în anii precedenţi, prin programul IMM Invest Plus pot fi accesate credite cu garanţie de stat - FNGCIMM, FGCR, FRC, de maxim 90% din valoarea finanţării, dobânzile fiind subvenţionate de stat pe o perioadă de 12 luni iar comisioanele de garantare fiind subvenţionate pe întreaga perioadă de finanţare.

Valoarea dobânzilor percepute se află sub media de pe piaţă: ROBOR la 3 luni la care se adaugă o marjă între 0,75% şi 2,50% în funcţie de tipul creditului şi/sau componenţa programului.

Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi împrumutate sume de până la 10 milioane de lei în cazul creditelor de investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru.

În acest an, programul IMM Invest Plus beneficiază de un plafon total de 17,75 miliarde lei şi au fost dezvoltate noi componente care vizează activităţile din domeniul agriculturii, construcţiilor şi eficienţei energetice.

Componentele programului IMM Invest Plus 2022:

IMM Invest Romania: Componenta facilitează accesul la finanţare (credite pentru activitatea curentă sau de investiţii) pentru IMM-urile care nu sunt eligibile pe componentele specifice: AGRO IMM Invest, IMM PROD, GARANT Construct, INNOVATION, RURAL Invest)

Pentru agricultură: Componentele AGRO IMM Invest şi RURAL Invest susţin companiile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar. Prin RURAL Invest, cu garanţii acordate de FGCR, pot obţine finanţare inclusiv companiile mari.

GARANT Construct: Programul susţine implementarea proiectelor privind îmbunătăţirea eficienţei energetice, investiţii în domeniul energiei verzi şi aliniere la obiectivele de mediu cu două sub-componente: pentru IMM-uri şi pentru UAT-uri (unităţi administrativ-teritoriale).

IMM Prod: Componenta susţine asigurarea lichidităţilor şi finanţarea investiţiilor realizate de către întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-uri, din zona urbană.

INNOVATION: Acesta este un program dedicat proiectelor inovative şi se urmăreşte încurajarea internaţionalizării, stimularea digitalizării şi a comerţului electronic, retehnologizarea şi brevetele, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro