DIKE

CEC Bank contractează 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea companiilor

J.P.
Bănci-Asigurări /

CEC Bank contractează 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea companiilor

CEC Bank a încheiat un nou acord de finanţare, în valoare de 50 milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin schemele de finanţare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19. Sumele pot fi puse deja la dispoziţia clienţilor băncii, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank: "Prin acest nou acord de finanţare, continuăm buna colaborare pe care o avem cu BEI încă din anul 2013 şi ne diversificăm resursele disponibile pentru finanţarea economiei, în special pentru IMM-uri şi companii cu capitalizare medie. Finanţarea pusă la dispoziţie de BEI contribuie la îmbunătăţirea accesului companiilor la credite şi ne permite să susţinem proiecte de investiţii care contribuie la modernizarea şi diversificarea activităţii economice şi la menţinerea şi/sau crearea de noi locuri de muncă". 

Acesta este un nou tip de finanţare dezvoltat de BEI în contextul pandemiei COVID-19, pentru a sprijini revenirea sectorului IMM. Colaborarea dintre CEC Bank şi BEI a început în 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finanţare semnat de cele două parţi. Precedentele acorduri au fost semnate în 2013, respectiv 2014 şi au avut o valoare cumulată de 145 milioane euro. Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, CEC Bank a oferit finanţări în valoare de circa 1 miliard de lei, pentru peste 1.500 de companii, iar prin noul acord de finanţare CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu (până la 5 ani), cu un nivel al dobânzii redus cu minimum 0,25% faţă de dobânda standard, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie