Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Cec Bank, noi campanii pentru fonduri europene

A.M.
Bănci-Asigurări #Fonduri Europene /

Cec Bank, noi campanii pentru fonduri europene

În perioada 9-31 mai 2018, companiile implicate în dezvoltarea de proiecte cu accesare de fonduri europene (IMM-uri, microîntreprinderi, PFA-uri, întreprinderi individuale etc.), precum şi beneficiarii publici pot accesa facilităţi de credit de la CEC Bank, fără perceperea comisionului de analiză, susţine comunicatul de presa.

"CEC Bank continuă să finanţeze proiectele eligibile care generează valoare adăugată semnificativă pentru obiectivele ţintă destinate dezvoltării industriei, agriculturii şi infrastructurii rurale, reabilitării infrastructurii urbane, reabilitării reţelelor de apă şi canalizare, turism", a spus Radu Graţian Gheţea, preşedinte-director general CEC Bank.

În comunicat se precizează că "în ultimii 10 ani, CEC Bank a acordat peste 42.000 de facilităţi pentru proiecte de investiţii fonduri europene şi credite punte pentru prefinanţarea subvenţiilor acordate fermierilor din fonduri europene, valoarea totală a granturilor aferente fiind de circa 13 miliarde lei. În primele patru luni ale anului 2018, banca a acordat facilităţi de credit pentru accesare fonduri europene în valoare de peste 50 milioane euro, vizând îndeosebi segmentul beneficiarilor privaţi. Din punct de vedere al domeniilor de activitate finanţate, ponderea este deţinută de agricultură (25%), urmată de industrie (11%), construcţii (3%), turism (3%) şi altele (11%)" .

Facilităţile de credit acordate beneficiarilor publici reprezintă 47% din portofoliul de credite cu accesare de fonduri europene, fiind finanţate circa 400 de unităţi administrativ teritoriale. Finanţările CEC Bank au fost acordate atat pentru proiecte simple, cât şi pentru proiecte de anvergură din punct de vedere al complexităţii sau al importanţei strategice pe plan local şi naţional.

În medie, valoarea unui credit acordat pentru investiţii cu accesare fonduri europene a fost de 2,4 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS