CEC Bank susţine grupul Rodbun cu finanţări de 30 milioane lei

F.D.
Bănci-Asigurări / 14 septembrie 2022

CEC Bank susţine grupul Rodbun cu finanţări de 30 milioane lei

CEC Bank a acordat grupului de firme Rodbun linii de finanţare în valoare cumulată de 30 milioane lei. Rodbun este un proiect antreprenorial din agricultura românească - cu activităţi de dezvoltare de noi soiuri şi inovaţie, reţea de distribuţie pentru inputuri agricole, servicii şi consultanţă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al grupului de productie agricolă Rodbun în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

"Suntem mândri să susţinem business-uri agricole din România care se dezvoltă şi inovează. Iar Rodbun este un model de urmat: proiectele recente vizează dezvoltarea unor soiuri adaptate la noile condiţii climatice, soluţii digitale, servicii şi suport pentru fermieri. Rodbun este un business românesc solid care a crescut în mod constant de la an la an şi care a reuşit să creeze o comunitate de fermieri în jurul său şi să se dezvolte împreună. Sectorul agribusiness este esenţial pentru economie şi pentru siguranţa aprovizionării alimentare", declară Bogdan Neacşu, Director General CEC Bank.

La rândul său, Daniel Muntean, fondator Rodbun, a subliniat că "parteneriatul cu CEC Bank probează o alianţă strategică între capitalul românesc şi interesele fermierilor români, care reprezintă o categorie esenţială pentru dezvoltarea economiei naţionale şi poziţionarea ţării noastre în elita productivă a Uniunii Europene. Fermierii români, pe care Rodbun îi reprezintă şi îi deserveşte cu mândrie, reprezintă un model pentru o adaptare de succes la rigorile înalte ale pieţei europene şi mondiale după 1989. Ei merită, din acest motiv, cele mai performante şi moderne tehnologii, produse şi servicii - iar CEC Bank contribuie direct la asigurarea acestora".

Rodbun este un furnizor de inputuri agricole (seminţe, îngrăşăminte) pentru micii fermieri - cu peste 6.400 de clienţi şi o reţea naţională de 40 de magazine agricole şi fito-farmacii, 100 de agenti de vânzări şi peste 1.000 de promotori. Grupul operează 9 ferme moderne proprii - în care se produc seminţe şi se testează tehnologii agricole, lucrând o suprafaţă cumulată de 6.600 de hectare şi operând facilităţi logistice agricole complexe, din care fac parte şi silozuri cu o capacitate de depozitare de circa 73 de mii de tone.

Recent, în structura acţionariatului Rodbun a intrat Daniel Dines, CEO şi fondator al UiPath, care a achiziţionat un pachet de 9,57% din pachetul de acţiuni al grupului prin intermediul Ice Vulcan Properties. Implicarea fondatorului UiPath are rolul de a sprijini poziţionarea Rodbun ca lider în domeniul cercetării şi inovaţiei, în contextul în care provocările climatice şi crizele geopolitice evidenţiază tot mai clar importanţa vitală a agriculturii, asigurării hranei şi lanţurilor funcţionale de aprovizionare pentru securitatea globală. Grupul Rodbun este activ, din acest motiv, în zona inovaţiei şi digitalizării, prin platforma Nextfarm, care facilitează maximizarea producţiei şi optimizarea consumului de inputuri folosind tehnologii inovatoare: imagini prin satelit care sunt procesate cu tehnologii avansate şi avertizează în cazul apariţiei unor boli/deficienţe, corelarea datelor de producţie cu cele meteo, mai multe module de management al fermei, se mai arată în comunicat.

"O tranzacţie care are scopul de a sprijini dezvoltarea continuă a operatiunilor prin intermediul unei facilităţi de finanţare personalizate, permiţând accesul rapid la fonduri. Această tranzacţie reconfirmă încrederea pe care CEC Bank o acordă companiilor româneşti care activează într-un sector esential al economiei, asigurând independenţa alimentară într-un context regional şi international extrem de dificil", a declarat Vlad Florea, Director Investment Banking, PCF Investment Banking.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb