DIGI Comunications

Cecetătorii sunt optimişti că un nou medicament ar putea opri creşterea celulelor canceroase

A.D.
Miscellanea / 23 iunie 2020

Cecetătorii sunt optimişti că un nou medicament ar putea opri creşterea celulelor canceroase

Un medicament care ar putea opri repararea celulelor canceroase a fost testat cu succes în prima fază a unui test clinic. În cazul a mai mult de jumătate din cei 40 de pacienţi care au fost trataţi cu berzosertib a fost stopată creşterea tumorilor, relatează BBC.

Medicamentul a fost chiar mai eficient atunci când a fost administrat alături de chimioterapie, arată studiul realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie şi Royal Marsden NHS Trust.

Acesta este primul medicament testat dintr-o serie de tratamente care blochează o proteină implicată în repararea ADN-ului celulei canceroase.

Tratamentul tace parte dintr-o ramură cunoscută ca "medicamente de precizie", care vizează gene specifice sau modificări genetice.

Studiul a implicat pacienţi cu tumori foarte avansate, pentru care nu a funcţionat niciun alt tratament.

Este însă un studiu de "fază unu", conceput doar pentru a testa siguranţa unui tratament. Totuşi, cecetătorii sunt optimişti că berzosertib ar putea opri creşterea tumorilor.

Unul dintre autorii studiului, Chris Lord, profesor de genomică a cancerului la ICC, a declarat că rezultatele studiului au fost "foarte promiţătoare", adăugând că este neobişnuit ca în studiile din faza unu să existe un rezultat clinic.

Cu toate acestea, vor fi necesare alte studii pentru a demonstra eficacitatea medicamentului.

"Acest studiu a implicat un număr mic de pacienţi. Prin urmare, este prea devreme să spunem că berzosertib va schimba modul în care este tratat cancerul", a spus dr. Darius Widera de la Universitatea din Reading.

"Cu toate acestea, efectele neobişnuit de puternice ale berzosertib, în special în combinaţie cu chimioterapia convenţională, ne dau motive să fim optimişti în ceea ce priveşte rezultatele următoarelor studii", a adăugat el.

Philip Malling, un bărbat de 62 de ani care a fost diagnosticat cu cancer la colon în 2012, s-a înscris în acest studiu după ce a făcut chimioterapie timp de 2 ani, fără succes.

"Mi s-a spus: nu putem face nimic pentru tine. În aprilie 2014, mi s-a spus: probabil că vei muri înainte de Crăciun", spune el.

După 6 ani de tratament cu berzosertib de şase ani, tumorile sale s-au micşorat şi starea lui este stabilă.

"Asta înseamnă totul", a spus Malling pentru BBC.

O altă pacientă, cu cancer ovarian, este de asemenea beneficiară a tratamentului. Tumorile ei s-au micşorat după tratament cu berzosertib combinat cu chimioterapie.

Chimioterapia deteriorează ADN-ului celulelor canceroase, astfel încât utilizarea acestuia împreună cu acest nou tratament, care opreşte celulele să se repare, pare să dea rezultate şi mai bune.

În plus, berzosertib este capabil să ţintească celulele canceroase fără a afecta alte celule sănătoase, a spus Chris Lord.

"Studiul nostru clinic este primul care testează siguranţa unei familii de medicamente de precizie împotriva cancerului şi este încurajator să vezi rezultate chiar şi în această fază incipientă", a spus profesorul Johann de Bono, şeful departamentului de dezvoltare de la ICC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro