Revista BURSA Construcţiilor

CEDO condamnă Ungaria pentru tratamentele aplicate unei familii de migranţi

S.B.
Internaţional / 03 martie

CEDO condamnă Ungaria pentru tratamentele aplicate unei familii de migranţi

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat marţi Ungaria pentru mai multe încălcări ale drepturilor unei familii de solicitanţi de azil în 2017, în special privarea de hrană la care a fost supus tatăl timp de patru luni, informează Hotnews.

După ce a formulat o cerere de azil, familia, care are trei copii, a fost plasată într-o zonă de tranzit, mai întâi într-un container de 13 metri pătraţi, apoi în izolare într-un alt container, atunci când unii membri au fost testaţi pozitiv cu hepatita B, relatează AFP, citată de Agerpres.

Tatăl, din cauza faptului că era la a treia cerere de azil, "nu mai avea dreptul să primească hrană din partea autorităţilor", conform legislaţiei ungare, precizează CEDO într-un comunicat. El s-a hrănit în special cu resturi găsite la gunoi.

CEDO subliniază că, "neputând să părăsească zona", el "a depins total de autorităţile ungare". Judecătorii au spus că bărbatul "nu a avut acces adecvat la hrană".

"Autorităţile nu au analizat suficient situaţia înainte de a-l priva de hrană", au afirmat ei, concluzionând în unanimitate că este vorba de o încălcare a Articolul 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care interzice "tratamentele inumane sau degradante".

Ţinând cont de "vârsta mică a copiilor" (care aveau şapte luni, şase ani şi şapte ani) şi de starea de sănătate a mamei, însărcinată, Curtea a stabilit că aceştia au fost la rândul lor supuşi unor tratamente inumane sau degradante în timpul şederii lor.

CEDO evidenţiază "căldura şi lipsa de ventilaţie în locul de găzduire", menţionează că paturile "nu au fost adaptate pentru copii", relevă "absenţa îngrijirilor medicale sau psihiatrice adecvate" sau chiar "prezenţa unor agenţi de sex masculin la testele ginecologice".

Cu majoritate de voturi, judecătorii au condamnat de asemenea încălcarea "dreptului la libertate şi la siguranţă", spunând că "nu exista bază legală strict definită" care să permită închiderea acestei familii.

Ei au denunţat "absenţa unor dispoziţii juridice" care să fixeze o durată maximă de şedere în zona de tranzit, "durata excesivă a acestei şederi" şi "întârzierile considerabile" în analizarea cererilor de azil.

CEDO a condamnat astfel Ungaria să le achite câte 4.500 de euro copiilor şi câte 6.500 de euro părinţilor, ca "daune morale", potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vin ei sa-si faca o suta de copii pe spinarea altora.A fost tinut nemancat dar copii poate sa faca.Nu ma dau in vant dupa Orban dar mai are si el dreptate.Pur si simplu astia ne invadeaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro