Cehia nu a semnat un Memorandum privind 5G cu SUA

F.A.
Miscellanea / 17 august 2020

Cehia nu a semnat un Memorandum privind 5G cu SUA

Cu ocazia vizitei sale în Republica Cehă, Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a militat pentru semnarea un Memorandum de înţelegere privind 5G între cele două ţări. Cu toate acestea, guvernul ceh a refuzat să semneze. Guvernul ceh a declarat că Cehia este una dintre cele mai importante ţări membre ale UE care aplică 5G EU TOOL BOX şi că nu poate dezvolta politici legate de 5G independent de alte ţări ale Uniunii. Guvernul ceh a declarat, de asemenea, că toţi furnizorii trebuie să treacă de securitatea şi verificarea tehnică a EU TOOL BOX şi că nici un furnizor nu va fi exclus înainte de verificare.

Spre deosebire de guvernul ceh, guvernul român a publicat recent un proiect de lege privind securitatea cibernetică 5G. Proiectul nu menţionează nicio politică prin care guvernul român s-ar alinia la UE 5G EU TOOL BOX, chiar dacă România este membră a UE. Proiectul are un impact politiv semnificativ, deşi nu a făcut nicio referire la nicio ţară sau furnizor. Dar, pentru că vorbim despre relaţiile dintre România şi Statele Unite, este clar că proiectul este o piatră de hotar pentru a interzice furnizorilor chinezi să participe la construcţia 5G a României. Eventuala interzicere a participării furnizorilor chinezi la construcţia 5G a României va genera însă daune şi pierderi operatorilor şi consumatorilor, ca şi întregului lanţ al industriei comunicaţiilor din România. Acest lucru nu este în interesul României. Guvernul actual al României este recomandabil de aceea să aibă o viziune pe termen lung asupra relaţiilor viitoare dintre România şi Statele Unite şi China şi să facă alegerea corectă, urmărind interesele românilor.

(C)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai cine s-a angajat sa nu faca 5G cu Huawei la indicatia lui Trump? Precautul sau prostul de la Cotroceni? Legal nu o poate face, unde e piata libera , concurenta care bla bla bla? Doar cand ne convine e piata libera, la unii.

    asta e diferenta intre colonie si stat independent.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro