Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Cel mai bogat african spune că a retras cândva 10 milioane de dolari pentru a se uita la bani şi a înţelege că nu are doar nişte numere pe hârtie

I.D.
Miscellanea /

Aliko Dangote (Sursa foto: Twitter)

Aliko Dangote (Sursa foto: Twitter)

Miliardarul nigerian Aliko Dangote, cel mai bogat african, a declarat la un forum organizat în Coasta de Fildeş, sâmbătă, că a retras cândva 10 milioane de dolari de la bancă doar pentru a se uita la banii respectivi şi a înţelege că într-adevăr este bogat şi nu are doar nişte numere pe hârtie, relatează AFP.

"Când eşti tânăr, primul milion este important, dar apoi numerele nu mai înseamnă prea mult. Într-o zi, am scos 10 milioane din cont, am pus banii în maşină şi i-am dus acasă, în camera mea. M-am uitat la ei şi m-am gândit: "Acum cred că am bani', iar a doua zi i-am dus înapoi la bancă", a spus Dangote la forumul din Abidjan.

Dangote, care deţine mai multe companii, fiind implicat între altele în domeniul alimentar, în construcţii şi telecomunicaţii, a precizat că pentru viitorul Africii sectoarele cu cel mai mare potenţial sunt agricultura şi tehnologiile noi. El i-a sfătuit însă pe tinerii antreprenori să nu se lase purtaţi de val după primul succes.

Aliko Dangote a precizat că regretă faptul că problemele administrative pun piedici dezvăltării afacerilor în Africa. El a dat şi un exemplu, vorbind despre dificultăţile companiei sale producătoare de ciment în privinţa exportului de marfă pe o distanţă de doar 40 de kilometri, de la fabricile din Nigeria către Benin. Benin a importat astfel ciment mai scump din China, a subliniat miliardarul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS