Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Cel mai mare retailer online din Rusia a intrat pe piaţa europeană

Ziarul BURSA #Internaţional /

Specializat pe distribuţia de îmbrăcăminte, Wildberries şi-a deschis primul punct de livrare în Varşovia 

Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia şi fosta URSS, şi-a anunţat ieri intrarea pe piaţa europeană odată cu debutul activităţilor în Polonia, transmite AFP, conform Agerpres.

Într-un comunicat de presă, grupul Wildberries a precizat că a deschis primul său punct de livrare din Varşovia, ambiţia sa fiind să deschisă aproximativ 100 de puncte de livrări în Polonia. Marca a pus la punct şi o pagină de Internet dedicată special pieţei europene.

"Polonia nu a fost aleasă la întâmplare pentru a fi prima ţară din Uniunea Europeană în care intrăm. Polonia are o situaţie geografică interesantă, piaţa de e-commerce creşte rapid, iar oamenii sunt deschişi la ideea de shopping online", a declarat directorul de dezvoltare de la Wild­berries, Vyacheslav Ivashchenko.

Specializat pe îmbrăcăminte, Wild­berries propune clienţilor săi livrarea la domiciliu sau la puncte de livrare echipate cu cabine de probă. Până acum marca era prezentă în cinci ţări (Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan şi Kârgâstan), toate din fosta URSS.

Wildberries a fost înfiinţat în anul 2004 de cuplul Vladislav şi Tatyana Bakalchuk, care între timp a devenit a doua cea mai bogată femeie din Rusia potrivit revistei Forbes. Marca primeşte, în medie, 750.000 de comenzi pe zi, iar în 2019 vânzările sale au depăşit 3,1 miliarde euro, în creştere cu 94% comparativ cu 2018.

De mai mulţi ani comerţul online este într-o creştere explozivă în Rusia, în pofida faptului că economia rusă înregistrează o creştere modestă. În prima jumătate a anului trecut, cifra de afaceri a primelor trei mari companii de retail online din Rusia, Wildberries, Apteka.ru (farmacie online) şi Ozon (versiunea rusă a site-ului american de comerţ online Amazon), a înregistrat o creştere de 107%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS