Cele mai mari armate din lume - în Vietnam, India şi Coreea de Sud

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iunie

Cele mai mari armate din lume - în Vietnam, India şi Coreea de Sud

English Version

În ciuda faptului că sunt considerate cea mai mare forţă militară din lume, Statele Unite ale Americii nu au cea mai mare armată după numărul personalului, potrivit estimărilor GlobalFirepower.com, preluate de visualcapitalist.com.

Sursa citată arată că în China se află cea mai mare armată permanentă, cu un personal activ de peste 2 milioane de militari, iar odată cu creşterea cheltuielilor pentru apărare, în ultimele decenii, ţara asiatică ocupă, de asemenea, locul al treilea după numărul de tancuri şi al doilea după numărul de portavioane în serviciu. Cu toate acestea, dacă este inclus şi personalul de rezervă, armata chineză rămâne în urma celor din Vietnam, India, Coreea de Sud şi Rusia.

Forţele Vietnamului includ 600.000 de militari personal activ şi peste 5 milioane în rezervă, totalul fiind estimat la 5,8 milioane. Acest lucru se datorează faptului că Vietnamul, împreună cu ţări precum Coreea de Sud şi Israel, au o politică permanentă de recrutare a tinerilor adulţi. India ocupă locul al doilea în clasament, cu un total de 5,1 milioane, urmând Coreea de Sud - 3,8 milioane, Rusia - 3,6 milioane, China - 3,2 milioane.

Conform sursei citate, invazia rusă a Ucrainei, din 2022, a dus la o creştere masivă a numărului de personal militar ucrainean. Personalul activ a crescut de la aproximativ 170.000 în 2016 la peste 900.000, iar totalul atinge 2,2 milioane.

În ciuda faptului că nu are cea mai mare armată (personal - 2,1 milioane), SUA reprezintă aproape 40% din cheltuielile militare globale, aceste costuri totalizând 877 de miliarde de dolari în 2022. China s-a clasat pe locul al doilea în termeni absoluţi, reprezentând 13% din cheltuielile militare mondiale, cu 292 de miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cea mai mare armata din lume este armata NATO european ce cumuleaza fortele militare ale intregului Occident fie si partea lui inca neintegrata in NATO. Germania si Franta au la un loc 2 milioane de militari iar daca adunam si toate trupele de linie a tareilor din Europa depasim usor 4 milioane de militari fara cei un milion de soldati ai Ucrainei ce sunt antrenati in Occident .Daca la toate astea adaugam si fortele SUA vedem cit de puternic este Occidentul .Nu uitati Japoniasi Australia plus noua Zeelanda sau Taiwanul .Citeva milioane de militari ce sunt echipati deja antrenati si posesori ai unor tehnologii militare de ultimna generatie .Cine crede ca se poate pune cu astfel de capacitati militare este idiot .Doar Germania readuce un milion de militari in fortele sale de linie si ofera 200 de miliarde de euro spre inarmare .Trebuie sa fii timpit deabinelea ca sa te lupti cu NATO.

    1. Pentru propaganda este bine, seamana cu armata lui Putin.

    lipseste imperiul european (scz ue) + Nato…

    plus capacitati totale militare… caci 1 cal sau 1 nebun faci toti pionii…. deci cota lejera de 1 la 5 sau 2 la 10..  

    degeaba numeri carnea de tun… japonia o stie cu doua bombe si sute de mii decedati in doua clipiri.. plus alte sute ranite traumatizate etc… 

    s c c r e t

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb