Cele mai noi tehnologii, instrumente şi aplicaţii de inteligenţă artificială şi management de date, analizate la Microsoft Tech Day 2021

Comunicate de presă / 11 noiembrie 2021

Cele mai noi tehnologii, instrumente şi aplicaţii de inteligenţă artificială şi management de date, analizate la Microsoft Tech Day 2021

Peste 95% dintre cele mai mari companii de la nivel global utilizează tehnologia cloud dezvoltată de Microsoft, iar importanţa integrării soluţiilor de acest tip la scară largă devine tot mai evidentă în contextul actual. Prin intermediul tehnologiilor cloud pe care le dezvoltă, Microsoft sprijină activitatea clienţilor şi partenerilor săi şi îi ajută pe aceştia să accelereze procesele de transformare digitală pe care le derulează. Totodată, compania îşi propune să susţină activitatea dezvoltatorilor de software cu soluţii şi instrumente care să le ofere agilitatea de care au nevoie pentru a putea contura experienţe unice pentru utilizatori şi un viitor digital, mai bun pentru toată lumea, conform unui comunicat remis redacţiei.

Pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai clară asupra tendinţelor care conturează, deja, premisele viitorului, Microsoft România organizează în zilele de 24 şi 25 noiembrie, cea de-a cincea ediţie a celui mai mare eveniment tech al anului - Microsoft Tech Day.

Evenimentul se va desfăşura online şi, ca de fiecare dată, va reuni experţi şi lideri din industria de hi-tech, iar participanţii vor avea ocazia să exploreze cele mai recente tehnologii şi instrumente care stau la baza următoarei generaţii de aplicaţii şi soluţii de inteligenţă artificială, precum şi a soluţiilor pentru managementul şi analiza de date. De asemenea, aceştia vor putea participa la sesiuni de training şi networking, alături de specialiştii şi speakerii prezenţi la eveniment.

Evenimentul va fi deschis de Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România, printr-un discurs de bun-venit adresat participanţilor: "Tehnologia este un vector generator de progres, iar unul dintre obiectivele noastre este acela de a sprijini organizaţiile de pretutindeni în procesul de digitalizare, cu scopul de a deveni mai performante. Totodată, susţinem activitatea dezvoltatorilor de software prin crearea de soluţii şi instrumente care să le ofere agilitate şi să sporească inovaţia, astfel încât aceştia să-şi valorifice întregul potenţial şi să le poată oferi utilizatorilor experienţe unice. Ne dorim ca ediţia de anul acesta a evenimentului Tech Day să reprezinte pentru fiecare dintre noi - atât participanţi, cât şi organizatori - o resursă pentru dezvoltarea următoarei generaţii de aplicaţii şi tehnologii de inteligenţă artificială, machine learning şi nu doar. Ne propunem să descoperim alături de participanţi şi de experţii prezenţi, oportunităţile aduse de tehnologie şi noi modalităţi prin care profesioniştii în domeniul IT şi mai ales dezvoltatorii de software îşi pot transforma ideile în inovaţii cu un real impact".

Tot în prima zi a evenimentului, Daniel Rusen, Directorul de Marketing şi Operaţiuni al companiei, va vorbi despre necesitatea valorificării oportunităţilor digitale pe care le avem la dispoziţie, pentru ca fiecare dintre noi să îşi poată realiza pe deplin potenţialul. Participanţii vor putea afla, apoi, de la experţi noutăţi privind dezvoltarea de noi aplicaţii inteligente în cloud, pe baza soluţiilor de inteligenţă artificială şi a analizei de date. În calitate de speakeri, se vor alătura atât experţi din cadrul Microsoft - precum Alexandra Ciortea (Principal Program Manager R&D Azure Data); Sorin Peşte (Cloud Solution Architect, Data & AI); Ciprian Jichici (General Manager, Genisoft - Microsoft Regional Director) - cât şi reprezentanţi ai unor companii de renume din domeniul tehnologiei - precum Radu Orghidan, Vice-Preşedinte, Cognitive Computing în cadrul Endava sau Daniel Bălăceanu şi Dănuţ Rădoaica, Head of Products respectiv Software Architect & Data Engineer, în cadrul Druid.

Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead în cadrul Microsoft România, va deschide cea de-a doua parte a evenimentului Microsoft Tech Day 2021, care va fi dedicată dezvoltatorilor de software şi axată pe modalităţile în care aceştia îşi pot îmbunătăţi gradul de eficienţă cu ajutorul unei platforme end-to-end gândite de Microsoft în acest sens.

Agenda zilei de 25 noiembrie se compune din intervenţii ale unor speakeri precum Dan Mărculescu, reprezentant Footprints for Retail; Ştefan Iarca, reprezentant XVision; Mihaela Ghiderşa, Strongbytes.ai, Microsoft MVP; Alex Mang, CEO Key Ticket Solutions - Microsoft Regional Director; Ion Dinică, Senior Software Engineer în cadrul companiei UiPath şi Lucian Daia, CTO Zitec. Aceştia le vor împărtăşi participanţilor detalii despre inovaţiile din Microsoft Cloud şi exemple privind modul în care Microsoft sprijină activitatea dezvoltatorilor de software, aducând în prim-plan colaborarea în cadrul echipelor, productivitatea acestora şi inovaţiile pe care aceştia le generează.

Radu Vunvulea, Group Head of Cloud în cadrul Endava şi Microsoft Regional Director, se va număra, de asemenea, printre speakerii acestei ediţii şi va vorbi despre importanţa securităţii aplicaţiilor dezvoltate în cloud: "În 2021, securitatea în cloud este mai importantă ca niciodată şi ignorată, în acelaşi timp, de fiecare dată. Ediţia de anul acesta a Microsoft Tech Day este dedicată aproape în totalitate dezvoltatorilor de software şi ne dorim să descoperim, în cadrul sesiunilor pe care le vom livra alături de aceştia, cele mai importante elemente de securitate din Microsoft Azure şi să analizăm cele mai noi tendinţe din industrie".

Microsoft Tech Day 2021 are loc într-un context în care sectorul IT din România este în plină expansiune, având o contribuţie însemnată la PIB-ul ţării, iar piaţa locală dispune de câteva atuuri unice, care odată valorificate o pot transforma într-un hub tehnologic regional. Unul dintre aceste avantaje competitive este reprezentat de comunitatea de dezvoltatori de software existentă aici (a doua, ca număr, din regiune). Procesele de dezvoltare de software pot determina creşteri însemnate la nivelul organizaţiilor, însă industriile locale au nevoie de şi mai mulţi specialişti în IT pentru a genera valoare şi noi oportunităţi economice şi sociale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro