Centrala de cogenerare pe biomasă care va produce energie sustenabilă şi inovatoare pentru Clariant atinge o etapă importantă

Comunicate de presă / 30 iulie

Centrala de cogenerare pe biomasă care va produce energie sustenabilă şi inovatoare pentru Clariant atinge o etapă importantă

GETEC a atins o etapă importantă în construcţia centralei ecologice de cogenerare pe biomasă pentru Clariant, companie inovatoare şi sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, din Podari, România. Odată cu instalarea şi punerea în funcţiune a sistemului complex de tratare a apei şi a cazanelor redundante de abur ale centralei de producere combinata de căldură şi energie electrică, GETEC este acum gata să genereze şi să furnizeze tot ce este necesar pentru începerea producţiei la uzina de bioetanol Clariant, conform unui comunicat remis redacţiie.

GETEC poate furniza acum apă tratată şi abur către clientul său, Clariant. Acesta este un pas important spre punerea în funcţiune a inovatoarei instalaţii de bioetanol. Centrala de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, proiectată de GETEC va deservi fabrica de bioetanol celulozic a companiei Clariant din Podari, judeţul Dolj. Fabrica va utiliza o tehnologie revoluţionară care transformă lignina - unul dintre produsele derivate din procesul de obţinere a etanolului - în energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

"Proiectul este unul special din toate punctele de vedere şi demonstrează aspiraţiile de sustenabilitate ale celor doi lideri de piaţă, Clariant şi GETEC. Clariant produce bioetanol din resturi agricole, precum paiele de cereale, în timp ce GETEC foloseşte resursele rezultate din această producţie pentru a genera energie, asigurând astfel necesarul de căldură şi electricitate al fabricii. Odată cu furnizarea de abur şi apă, am atins o etapă importantă care duce la îndeplinirea obiectivului nostru comun. Clariant şi GETEC merg înainte împreună pe calea către nivelul "Net Zero" al emisiilor de dioxid de carbon, lucru de care suntem extrem de mândri," explică Thomas Wagner, CEO al GETEC Group.

GETEC construieşte o centrală de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pentru Clariant în Podari, România, care foloseşte lignina, un subprodus rezultat din producţia de bioetanol, în calitate de combustibil. Utilizarea ligninei din paie de grâu într-un cazan de abur cu ardere in pat fluidizat este, de asemenea, unică în întreaga lume. Cazanul cu ardere in pat fluidizat, împreuna cu o turbină cu abur in contrapresiune, va furniza abur şi electricitate pentru fabrica Clariant. GETEC asigura toate serviciile, de la planificare, finanţare şi construcţie, până la operare, întreţinere şi reparaţii. Sistemul va fi pus în funcţiune în coordonare cu uzina Clariant până la finalul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro