Centrul Terapeutic Marea Neagra a donat 3 tone de alimente şi produse de igienă cetăţenilor ucraineni

S.B.
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 14 martie

Centrul Terapeutic Marea Neagra a donat 3 tone de alimente şi produse de igienă cetăţenilor ucraineni

Centrul Terapeutic Marea Neagră a organizat un transport umanitar pentru Ucraina cu alimente neperisabile, produse de igienă personală, pături şi lanterne, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Toate produsele au fost asigurate de Kaufland România, iar transportul a fost livrat direct în Ucraina la Orlovka, cu ajutorul Comitetul Regional Ismail.

Cele 3 tone de ajutoare au fost grupate în 250 de kituri de supravieţuire, iar fiecare astfel de kit în greutate de peste 12 kg poate asigura supravieţuirea unei familii de 4 persoane pentru o perioadă de până la 5 zile. Acesta este cel de-al doilea transport cu produse si alimente de primă necesitate organizat de Centrul Terapeutic Marea Neagră din Constanţa.

"Chiar dacă proiectele noastre sunt orientate spre sprijinirea copiilor cu nevoi speciale, în aceste clipe excepţionale am decis să depunem toate eforturile pentru a oferi sprijin vecinilor noştri aflaţi în dificultate. După primul transport efectuat săptămâna trecută, ne bucurăm că putem susţine încă un camion. Partenerul nostru tradiţional, Kaufland România, a răspuns prezent de la prima noastră solicitare de a participa la buna desfăşurare a acestui proiect umanitar", declară Adrian Gemănaru, organizatorul AUTISM24H si preşedintele Centrului Terapeutic Marea Neagră de Sprijin a Persoanelor cu Autism.

În plus, sute de jucării de pluş au fost oferite de psihologii din cadrul Centrului Terapeutic Marea Neagră, copiilor ucraineni ce se aflau pe bacul de trecere spre graniţa către România.

"Deoarece copiii reprezintă prioritatea noastră, am decis împreună cu partenerul nostru Kaufland, să includem în proiectul nostru umanitar şi câteva sute de jucării de pluş pe care ne dorim să le oferim copiilor ce trec zilnic graniţa în România. Pentru un copil ce este nevoit să-şi părăsească localitatea, şcoala sau prietenii, o jucărie de pluş poate aduce o clipă de fericire", aminteşte psihologul Adrian Gemănaru.

"Kaufland România este o companie responsabilă şi considerăm că este datoria noastră să ne implicăm în aceste momente. Am redirecţionat parte din bugetul nostru de CSR către donaţii în alimente şi alte produse de primă necesitate şi suntem alături de partenerii noştri din societatea civilă în eforturile lor de a ajuta persoanele afectate de criza din Ucraina", a completat Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

"Sprijinul oferit a fost esenţial. Am găsit în Ucraina o ţară blocată economic cu un lanţ de aprovizionare inexistent. Am văzut o mulţime de femei tinere cu arme în mâini şi cu banderole, în culorile steagului, strânse pe braţ asemeni revoluţionarilor români din copilăria mea. Odată ce am păşit pe pământul ucrainean mi s-au activat amintirile revoluţiei române din 1989"povesteşte psihologul Adrian Gemănaru.

Centrul Terapeutic Marea Neagră oferă terapie de recuperare pentru copii cu afecţiuni din spectrul autist, iar de 6 ani organizează competiţia caritabila de alergare AUTISM24H, un ultramaton ce are ca scop strângerea de fonduri pentru finanţarea proiectelor destinate copiilor diagnosticaţi cu autism. Cele mai importante proiecte destinate find Plaja Terapeutica si Platforma de Terapie.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro