CEO-ul TikTok: "Angajaţii din China pot avea în continuare acces la unele date din SUA"

D.T.
Miscellanea / 24 martie

CEO-ul TikTok: "Angajaţii din China pot avea în continuare acces la unele date din SUA"

CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, le-a spus parlamentarilor americani că angajaţii din China ai companiei-mamă ByteDance pot avea în continuare acces la unele date din SUA ale aplicaţie, dar a adăugat că acest lucru nu va mai exista odată ce planul său de diminuare a riscurilor, numit Proiect Texas, va fi finalizat, informează News.ro.

Parlamentarii şi oficialii serviciilor de informaţii se tem că datele utilizatorilor din SUA ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez prin intermediul ByteDance. Acest lucru se datorează faptului că legea chineză permite guvernului să obţină informaţii privilegiate de la companii în pretinse scopuri de securitate naţională.

În timpul audierii mult aşteptate a lui Chew în faţa Comitetului pentru Energie şi Comerţ al Camerei, reprezentantul Bob Latta, R-Ohio, l-a întrebat pe Chew dacă vreun angajat ByteDance din China ar putea accesa în prezent datele din SUA.

"După ce Proiectul Texas este încheiat, răspunsul este nu. Astăzi, mai sunt câteva date pe care trebuie să le ştergem", a spus Chew.

Mai târziu în audiere, într-un schimb de replici cu reprezentantul Tim Walberg, R-Mich., Chew a negat că împărtăşeşte date din SUA cu Partidul Comunist Chinez, spunând că TikTok este "o afacere privată" care, la fel ca multe altele, se bazează pe "o forţă de muncă globală."

Ca răspuns la o solicitare de comentarii, săptămâna trecută, cu privire la o remarcă conform căreia TikTok reprezintă o operaţiune de spionaj chineză, un purtător de cuvânt al TikTok a declarat că "nu există adevăr" în acuzaţie, arată sursa.

Purtătorul de cuvânt a adăugat la acea vreme că, "din octombrie 2022, toate datele noi ale utilizatorilor din SUA au fost stocate exclusiv în sistemul cloud al Oracle, datele fiind protejate complet faţă de orice guvern străin.

Datele respective sunt gestionate exclusiv de U.S. Data Security - o subsidiară TikTok formată din americani, condusă şi localizată în America - al cărei unic obiectiv este protejarea intereselor de securitate naţională ale SUA, prin securizarea datelor utilizatorilor din SUA şi prevenirea manipulării externe a sistemelor.

TikTok a declarat ieri că Proiectul Texas este deja în acţiune, dar sunt mulţi paşi pentru a ajunge la finalizare. Aceasta include ştergerea datelor de pe serverele TikTok din Singapore şi Virginia, un proces început săptămâna trecută.

Datele de pe acele servere sunt de tipul care, teoretic, ar putea fi încă accesate de angajaţii ByteDance din China, pentru moment. Odată ce datele sunt şterse, potrivit TikTok, acei angajaţi nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor din SUA din aplicaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro