Cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza a fost respinsă

A.F.
Miscellanea / 13 mai

Cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza a fost respinsă

Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate, iar primarul general este obligat să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate.

Prin Hotărârea nr. 2728 din data de 12.05.2023 Tribunalul Bucureşti a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcţia Cathedral Plaza, obligându-l în acest fel pe Primarul General al Municipiului Bucureşti să continue demersurile de desfiinţare a acestei construcţii nelegale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, după 9 ani în care s-au încercat toate tertipurile juridice pentru intrarea în legalitate, clădirea "Cathedral Plaza" rămâne aşa cum este: o mostră a modului brutal în care a fost încălcată legea, o dovadă a complicităţii celor care au conceput, avizat şi autorizat această clădire, un tablou al incapacităţii autorităţii locale de a reinstaura legalitatea şi a aduce terenul la starea iniţială în mandatele anterioare a doi primari generali, o breşă în decizia politică şi administrativă tributară unor interese sau presiuni ale afaceriştilor care înţeleg greşit noţiunea de investitor, confundând-o cu cea de cuceritor sau stăpân.

După condamnări succesive ale actului de autorizare, ale edificării şi ale menţinerii construcţiei, pronunţate de cele mai diverse autorităţi şi instituţii, de numeroase instanţe din Bucureşti şi din ţară, de organizaţii neguvernamentale, ultima încercare de menţinere a clădirii ilegale se dovedeşte a fi un eşec, menit să confirme că în România trebuie să înceteze odată pentru totdeauna harababura din domeniul urbanismului şi al autorizării construcţiilor.

"Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti a dovedit ataşamentul neclintit faţă de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural şi bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toţi cei care sunt vătămaţi de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administraţiei. Îndemnul nostru este: aveţi curaj, nu cedaţi în faţa presiunilor, nu vă lăsaţi îngenuncheaţi de calomnii, credeţi în reuşita voastră, respectaţi legea pentru a fi respectaţi!", a declarat Înalt Preasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, meţionează comunicatul.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb