CERTIFICATUL COVID-19 A ÎNCINS SPIRITELEParlamentul şi Guvernul, asaltate de simpatizanţii AUR

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 22 decembrie 2021

Sursa foto: Facebook/Partidul AUR

Sursa foto: Facebook/Partidul AUR

Proiectul de lege privind introducerea obligativităţii prezentării certificatului digital Covid-19 la locul de muncă, iniţiativă de act normativ care se află de peste o lună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, a fost puternic contestat, ieri, la Palatul Parlamentului şi Guvern de simpatizanţii şi votanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Aduşi încă din zorii zilei cu autocare din diferite colţuri ale ţării, protestatarii au blocat intrările în Casa Poporului, iar la un moment dat 200 dintre ei au pătruns chiar în curtea Senatului pentru a-şi striga nemulţumirea cu privire la certificatul verde.

Singurele incidente au fost consemnate, de altfel, în curtea Senatului, unde unii protestatari au vandalizat autoturismele prezente acolo, scriind pe ele diferite lozinci cu spray-uri cu vopsea.

Dacă iniţial la protest participau 1500 de persoane, pe care George Simion, liderul AUR le estima la 15.000, ulterior s-au mai alăturat câteva sute de persoane din Capitală, nemulţumite şi ele de restricţiile care sunt prelungite sine die şi de eventualitatea introducerii certificatului verde.

Protestul de afară a fost preluat şi în interiorul Camerei Deputaţilor de parlamentarii AUR care au afişat un banner pe care scria "Libertate fără certificate", în timp ce liderul de grup, George Simion, vocifera de zor folosindu-se de o portavoce.

Pe fondul protestelor, deputaţii majorităţii parlamentare PSD-PNL-UDMR au decis să amâne, încă o dată, introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă şi să aştepte o eventuală retragere a acestuia şi o asumare a guvernului Ciucă pe un alt proiect ce ar urma să fie iniţiat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

"În plenul Parlamentului a fost un circ fără margini făcut de cei de la AUR (...) De acum încolo fiecare parlamentar ar trebui să fie controlat, să nu cumva să aibă arme albe când intră în Parlament.

După ce am văzut această manifestare e foarte posibilă o singură scânteie să dea foc întregii săli a plenului. Au sărit la bătaie să îl bruscheze pe preşedintele de şedinţă. Aşa ceva nu am văzut decât în arenele unde se practică sporturi violente. Înjurături, George Simion a spus că ne scuipă pe toţi cei care votăm certificatul verde. Firesc ar fi ca în astfel de momente ministrul de interne să ia atitudine, jandarmeria, poliţia să îşi facă datoria, pentru că Parlamentul este o instituţie a statului", a declarat deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Florin Cîţu, preşedintele Senatului a afirmat că protestul de ieri a fost un "atentat la sănătatea românilor".

"Violenţele şi vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de Covid-19. Asta denotă egoism pur. Vaccinarea şi certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar aşa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza Covid-19.

Ca preşedinte al Senatului şi ca liberal convins, apăr dreptul de a protesta. Dar acesta trebuie să se exercite în mod paşnic şi doar în limitele Constituţiei. Dreptul de a avea o opinie diferită este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României, dar dreptul la viaţă prevalează", a spus Florin Cîţu.

USR cere demisia ministrului de interne Lucian Bode

În schimb, senatorul social-democrat Radu Oprea a părut mult mai liniştit.

"La grupul senatorilor PSD lumea este îngrijorată, dar nu speriată de ceea ce se întâmplă, deşi pe geamurile de la noi se văd foarte aproape cei care sunt chiar în faţa intrării principale a Senatului. Eu nu am văzut manifestare violentă din partea lor, în sensul de a vandaliza maşini, dar nu este nici în regulă faptul că activitatea este complet blocată şi faptul că au putut să intre în curte fără o aprobare din partea celor care ar fi trebuit să asigure paza acestei instituţii", a afirmat Radu Oprea.

Cu toate acestea, maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România au fost vandalizate de cei peste 100 de protestatari care au reuşit să intre în curtea Senatului.

"E o tensiune reală provocată de liderul AUR, George Simion. Şi la plen a încercat manifestări de provocare, şi-a îndemnat colegii, i-a scos din bănci şi i-a dus buluc peste preşedintele de şedinţă să pună presiune. El pretinde că ar discuta despre oprirea unei eventuale asumări de răspundere a cabinetului pe legea certificatului verde, când ei au votat pentru abilitarea guvernului de a emite ordonanţe. (...) Vedem acte de violenţă şi de provocare mult peste limita de exprimare civică. (...) Este o problemă mare de capacitate a MAI de a face faţă unei situaţii previzibile şi anunţate. Este de neacceptat ca forţele de ordine, care au responsabilitatea să asigure securitatea unei clădiri, să fie depăşite de o mână de oameni care ajung să distrugă maşini şi să împingă uşi", a spus deputatul Dan Barna, vicepreşedintele USR.

Mai mult, cei de la USR au solicitat demisia lui Lucian Bode din funcţia de ministru de interne.

"Ministrul Lucian Bode trebuie să-şi dea demisia! Protestul AUR a fost anunţat, e absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite.

Protestatarii au reuşit să sară gardurile Parlamentului şi să vandalizeze maşini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas blocaţi în Parlament din cauza protestului, iar miniştrii guvernului PSD - PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunţat că se conectează online la audierile din comisii. În condiţiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunţat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forţele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depăşite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri şi maşini. Protestul a arătat că există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern şi a Ministerului de Interne de a face faţă unei situaţii previzibile si anunţate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia. Nu este prima dată când forţele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu îşi fac treaba, după ce săptămâna trecută poliţiştii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Şoşoacă în loc să apere drepturilor unor jurnalişti care realizau un reportaj", se arată într-un comunicat al USR.

Lucian Bode, ministrul de interne: "Parlamentarii AUR vor fi traşi la răspundere"

"Este regretabil să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare şi cu jocul democratic. (...) Sunt câteva maşini distruse de către protestatari. Avem înregistrate şi am legitimat foarte multe persoane în legătura cu posibile fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Urmează să le identificăm, să le chemăm la audieri şi să le tragem la răspundere", a declarat ministrul Lucian Bode, ulterior comunicatului emis de cei de la USR.

Ministrul de Interne a făcut şi un sumar al desfăşurării evenimentelor de la Palatul Parlamentului.

"În jurul orei 7:30, personal din Parlament şi parlamentari de la grupul AUR au introdus în maşinile proprii un grup de 50 de protestatari în curtea Palatului Parlamentului. În jurul orei 11, un grup de 1000 de protestatari, chemaţi de parlamentari AUR au ales să se deplaseze spre intrarea de la Senat, au forţat-o şi câteva sute au intrat în curtea de acolo. În permanenţă le-am transmis forţelor de ordine să acţioneze cu calmitate, să fie fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forţa şi violenţa. Nu au folosit forţa, nu au folosit echipamentele din dotare, iar protestul din curtea Palatului Parlamentului s-a finalizat fără violenţe, dar unii protestatari s-au dedat la distrugeri. (...) Parlamentarii AUR care au introdus protestatari în curtea Parlamentului vor răspunde şi ei în faţa legii. Nu s-a pus niciun moment problema ca protestatarii să intre în Palatul Parlamentului. Am avut forţe dimensionate ale Jandarmeriei, în funcţie de dinamica evenimentului. Am avut în dispozitiv 300 de jandarmi", a precizat ministrul Lucian Bode.

Anterior declaraţiilor ministrului de resort, reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au precizat că toate persoanele care au fost în curtea Senatului şi care au vandalizat maşinile vor fi identificate şi vor fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare. Ei au arătat că intrarea în curtea Senatului a fost posibilă prin forţarea de protestatari a porţii de acces şi utilizarea gardurilor metalice de protecţie pentru a se urca pe gardul Parlamentului. Cu toate acestea, reprezentanţii Jandarmeriei susţin că forţele de ordine nu au fost copleşite în niciun moment de presiunea protestatarilor şi că gestionarea situaţiei s-a făcut cu calm, fără răniţi nici din rândul protestatarilor şi nici din rândul jandarmilor prezenţi în dispozitiv.

PSD vrea ca Guvernul să îşi asume proiectul legislativ privind certificatul verde

Referitor la protestul de ieri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernul a declarat: "Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, dar acesta trebuie să fie paşnic şi să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor".

Amintim că acelaşi Dan Cărbunaru a declarat, luni, după şedinţa Executivului, că au existat discuţii privind subiectul asumării răspunderii pe certificatul verde, dar nu a precizat dacă se va întâmpla acest lucru.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde. Social-democraţii consideră că, prin asumarea răspunderii, proiectul va trece mai repede de Parlament şi se va evita şi opoziţia celor care nu doresc aplicarea certificatului verde, la locul de muncă. PSD vrea ca certificatul verde să intre în vigoare până la Crăciun, şi doar prin procedura asumării răspunderii se va putea realiza acest lucru.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113 din actul fundamental al ţării. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Executiv.

Conform proiectului de act normativ aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, angajaţii care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituţia în care lucrează ar putea avea contractul de muncă suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile. Dacă cei nevaccinaţi până acum decid să se vaccineze cu prima doză, atunci instituţia de stat la care lucrează va deconta testele de depistare a infectării cu coronavirus până la emiterea Certificatului Verde. În cazul privaţilor, decontarea este la decizia angajatorului. Angajaţii care aleg să nu se vaccineze va trebui să-şi facă teste anti-Covid periodic, fie test PCR la fiecare 72 de ore, fie antigen la 48 de ore, şi să suporte costurile respectivelor teste. În situaţia în care angajaţii refuză să se vaccineze şi refuză să se testeze, atunci angajatorul poate decide suspendarea lor fără drept de plată pentru 30 de zile, atât la privat, cât şi la stat. Dacă nici după 30 de zile angajaţii nu prezintă certificatul verde, atunci vor fi concediaţi la stat, iar la privat angajatorul poate decide dacă le prelungeşte suspendarea sau îi concediază.

Respectivul proiect de act normativ a fost respins de Senat şi se află în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Limbaj dublu al autorităţilor

Neîncrederea cetăţenilor ar putea fi justificată prin limbajul dublu al decidenţilor politici care, în ultimul an au susţinut că vaccinarea nu este obligatorie, dar acum încearcă introducerea obligativităţii certificatului verde. Acest lucru a fost remarcat şi colegii din presă din Franţa, care într-un articol publicat ieri în cotidianul Le Figaro menţionau că Olivier Veran, ministrul Sănătăţii de la Paris a afirmat referitor la introducerea unui certificat de vaccinare: "Certificatul respectiv este o formă deghizată de vaccinare obligatorie, dar este mai eficient decât o vaccinare obligatorie".

Ideea introducerii în Franţa a unui certificat de vaccinare a nemulţumit o parte a populaţiei care susţine că asistăm la un şantaj şi că în viitor va fi imposibil să ne desfăşurăm activităţile cotidiene în absenţa vaccinului, vaccin despre care decidenţii politici afirmă în continuare că suntem liberi să alegem dacă dorim să îl facem sau nu.

Cu toate acestea, guvernul francez susţine că este nevoie de un astfel de certificat în condiţiile în care Germania, Austria şi Irlanda au impus utilizarea documentului respectiv pentru accesul în locurile neesenţiale - baruri, restaurante, cluburi, etc..

Mai mult, autorităţile de la Paris au iniţiat un proiect de lege pentru instituirea unui permis de vaccinare, document ce ar trebui dezbătut şi aprobat în şedinţa Consiliului de Miniştri al Franţei, care va avea loc în 5 ianuarie 2022.

Se pare că, din dorinţa de a-i convinge pe cei şase milioane de francezi nevaccinaţi, guvernul francez a decis înlocuirea certificatului verde cu acest "permis de vaccinare". După ce proiectul de lege va trece de parlamentul francez, toate persoanele peste 18 ani vor fi obligate să aibă o schemă completă de vaccinare pentru a participa la activităţi neesenţiale desfăşurate în baruri, restaurante, cinematografe, teatre, dar şi pentru călătoriile cu trenul.

Din ceea ce se întâmplă în Franţa, se pare că viitorul se anunţă sumbru în privinţa libertăţii de mişcare a persoanelor, pe fondul răspândirii masive a variantei Omicron a Sars-Cov 2.

Opinia Cititorului ( 41 )

 1. Sa revedem chestiunea zidului Parlamentului si sa nu uitam ca spre deosebire de cladirea Guvernului, institutia Parlamentului este procedural deschisa oricarui cetatean care doreste sa asiste la sesiunile Parlamentare (sigur, dupa un proces de verificare).

   

  "În curând vom conduce Parlamentul României. E o chestiune de zile. Nu de persoane. Printre primele lucruri pe care va trebui să le facem este să eliminăm acest zid. Acest zid trebuie eliminat pentru că acest spațiu și această instituție trebuie redate poporului. Nu demnitarilor țanțoși cu bolide de lux. Ca să își asume această instituție, românii trebuie să fie mult mai aproape de decidenții politici. Acest zid trebuie să dispară. Trebuie să facem aici un parc uriaș unde românii să vină la picnic și unde să vorbească direct cu parlamentarii. Așa cum este peste tot în lumea civilizată. Dispariția acestui zid nenecesar va fi un pas determinant în a lăsa în spate trecutul comunist, cu toate metehnele lui si elimina distantarea incorectă între politicieni si cetățeni. Abia aștept să construim aici cel mai mare parc urban din țară: Uranus-Parlament”, scrie Iulian Bulai. 

   

  Presedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat ca poarta discutii, inclusiv cu reprezentanti ai societatii civile, privind chestiunea daramarii zidurilor din jurul Palatului Parlamentului. Potrivit acesteia este vorba despre un proiect mai amplu de "deschidere", care merge "dincolo de aspectul fizic al daramarii zidului respectiv". 

  "Va face parte dintr-un proiect mai amplu prin care doresc sa daramam zidurile fizice si imaginare intre Parlament si cetatean. Dupa discutia cu dumneavoastra, am o intalnire cu reprezentanti ai societatii civile care lucreaza la un asemenea proiect," declara Anca Dragu. 

  Este cazul sa ne intrebam acum ce vor dori in continuarea politicienii..... daramarea sau consolidarea si inaltarea zidului care ii apara de a da socoteala poporului? 

  1. Zidul Parlamentului nu poate fi daramat!Daca vin teroristii si le fac felul parlamentarilor nostri plini de partiotism(le iese patriotismul pe nas)?Ce ne facem fara ei?Unde mai gasim in lumea asta mare o asa adunatura?

  Dreptul la viata nu prevaleaza, pentru ca o opinie diferita nu atenteaza la un drept de viata.Vorbeste si retardatul ala aiurea. Ii zic retardat pentru ca daca m-as pune in locul lui as gasi argumente mai logice pentru certificatul ala chiar fiind in sinea mea impotriva adoptarii lui.

  1. Singurul argument logic este utilizarea lui in spatiile de distractie in care nu se poarta masca: restauranturi, baruri, cluburi, saune, piscine, sali de sport. Atat. Iar argumentul este: "eu, stat, nu am habar care este starea ta de sanatate generala, nivelul vitaminei D, atunci vreau sa fiu sigur ca daca intri acolo, ai macar o terapie preventiva anti-Covid care iti reduce oarecum riscurile de a te imbolnavi grav, sigur, aceste reduceri nefiind la fel pentru toata lumea, pentru orice fel de afectiuni, pentru orice fel de organism, la unii fiind chiar aproape deloc".

   succesuri la restauranturi

   bine vazut

  Nu are ce cauta un partid fascisto-nazist in parlamentul Romaniei. De ce nu este scos in afara legii acest furuncul pe pielea Romaniei?

  1. La care partid faci aluzie?

   La USR, evident. Si la Citu.

   Vorbiti cu sefii sa va dea acelasi mesaj, ori sunt bolsevici, ori sunt fascisti-nazisti.

   E vorba despre aur. O aripa, cred eu, a serviciilor ruse de dezinformare. Cum au făcut în 13 decembrie 1918 greva tipografilor din București. Atunci bolșevicii au vrut destrămarea noului stat roman prin manifestații împotriva conducerii și a regelui. Agitatori au fost socialiștii conduși de către agenți sovietici.

  Singurii politicieni din parlamentul rusinii care chiar sustin interesele alegatorilor lor!

  Veti creste in sondaje si la viitoarele alegeri !

  Romani adevarati, nu scursuri si zemuri puturoase ca ceilalti ! 

  1. daca apveti impresia ca AUR sustine interesele alegatorilor va inselati.

   este aceeasi muzicuta... acelasi joc... difera doar participantii!! 

   Romania a mai fost pe drumul asta ocolitor! 

   Sa nu va mire alte legi si restrictii viitoare venite chiar de la AUR; care aur nu e AUR este cal TROIAN PSD (pe rute ocolitoare) 

   Este exact tactica lor veche.. orice strateg politic social militar poate sa demaste aceasta mascarada... 

   Miroase a blana de lup peste oite cu pastori externi. 

   Doar timpul are sa va demonstreze si sa va dezamageasca asa cum toate naratiunile si formatiunile politice o fac .... pe baza devalorizarii unei economii si a avutiei unei natii. 

   Toata mascarada asta impatureste alte probleme reale perpetuate in economie... toti natarozii mint... pana sunt pusi... dar oamenii in masochismul lor etern aleg calea cea grea-lunga-si anevoioasa pana ajung iar sa vada scurtatura data de o alta revolutie-economica-tehnologic a-sociologica-culturala-moneta ra. 

   se m n a t co m e n tu ri cre tine  

  Au participat oameni de bine si asociatii crestine si/patriotice si bineinteles si simpatizanti AUR. Concret au fost oameni acolo care nu au simpatie pt AUR, si destul de multi. Va rog sa fiti mai exigenti si mai corecti in relatare. Mulțumesc

  1. Oameni de bine au fost si la mineriadele din '90, cu totul intamplator se aflau la plimbare prin centrul Bucurestiului. :-)

   Corect.

  hAur este o adunatura de legionari fascisti dubiosi, finantati de Moscova, pentru a creea haos si a instiga la ura si anarhie. Amenintari cu moartea, svastici peste tot, afara cu multinationalele, Roexit! sunt singurele lucruri puturoase ce ies din aceasta latrina ideologica poleita cu ortodoxism. Acesta este un razboi hibrid si ar trebui luate masuri imediate de scoatere in afara legii a acestui puroi.

  Faptul ca se permite asa ceva este o dovada a complicitatii serviciilor secrete, culmea scroafa de sosoaca este vaccinata!!!! 

  1. Suntem cu totii dezamagiti ca esti conationalul nostru. Mi-e teama ca trebuie sa fii internat la ospiciu pentru astfel de comentarii.

   Fascistii de care vorbesti sunt finantatzi de Soros si scursura din WC Klaus Schwab. Aia care te-au vaccinat pe tine in cap, de ai ajuns in halul asta.

   Dar nu are rost sa iti explic, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

   Somn usor, or sa te trezeasca fascistii la super-booster (un strapon pe care o sa ti-l vare undeva)! 

   Corect.

  a fost ieri , asta

  Ce schimbare de discurs au terfelistii ,cand au terorizat 3 ani tara chiar au vrut sa intre cu forta in guvern atunci spuneau ca au dreptate acum cer arestarea protestatarilor,ei de ce nu sunt dupa gratii,liderii lor usr pnl in frunte cu iohanis de ce nu au dosare penale sau legea este....

  Foarte dubiosi AUR-istii astia! Semne legionare, obscure, steaguri ciudate, ce n-au nimic de a face cu societatea actuala a tarii, parca o forta straina vrea sa ne introduca cu forcepsul o doctrina medievala, retrograda. Astia daca vin la putere n-au nici o problema sa interzica avorturile, dreptul de vot al femeilor, tot asa s-au trezit si nemtii cu Hitler in 33... Ce a urmat stim cu totii.

  1. Stai linistit. Vine USR la putere si te vor obliga sa iti schimbi sexul.

   USR Bau-bau

  Hai AUR ! te sustinem cu toata forta , singurul partid pentru romani !

  1. Cu cateva mii nu fac nimic si mai mult de atat nu pot.

   Lasă că și pcr a fost pentru romani. Și ce a ieșit?

  PSD si PNL vor vaccinare obligatorie asa cum le dicteaza oculta mondiala si UDMR sa nu uitam... Acum cand sarbatorim 32 de ani de la revolutie se incearca din nou de cele trei partide introducerea dictaturii, cenzurii. suprimarea libertatii poporului.. De noi depinde daca reusesc sau nu votul este la noi daca il pazim sa ni il fure..

  Vai de noi, iar au iesit carcalacii auristi sa mance cacat pe aici... va-n gura de privighetori!

  1. Marsh in latrina, de unde ai scos capul, karkalak jegos.

   Trageti apa dupa asta, ca a imputit forumul! 

   Bah cacatule, sunt aici sa va fut in gura pe romaneste!

   Ajunge, mortii matii de jegos 

   mori boule ! in hazna !

  Muraru a numit AUR ”un partid extremist” spunând că acesta trebuie scos în afara legii. Consilierul premierului a declarat pentru G4Media că va depune o plângere penală la Parchetul General pentru scoaterea formațiunii politice în afara legii.

  Muraru a mai explicat faptul că a fost audiat la același parchet în alte spețe referitoare la activitatea AUR și la câteva manifestații care au inclus simboluri fasciste și au produs o instigare la ură prin asocierea cu simboluri care au ultragiat memoria victimelor Holocaustului, susține Muraru. 

  ”Am tras acest semnal de alarmă încă din martie când AUR a avut multiple derapaje și am spus despre nevoia de scoatere a AUR în afara legii pentru că deja pe Legbnea 14/2003 a partidelor politice, la capitolul care ține de încetarea activității partidelor politice, există câteva condiții. Cererea de dizolvarea se adresează Tribunalului de către Ministerul Public, Parchetul General. Ei se pot autosesiza sau alte instituții pot sesiza PG. Eu cred că noi ne aflăm în interiorul acestor încălcări pentru că acest partid instigă la nerespectarea legii și ordinii publice, încalcă prevederi constituționale cum ar fi dreptul la demnitate. Lucrurile astea au devenit o politică a acestui partid. Urmează să adresez o plângere PG referitor la o viitoare scoatere în afara legii a AUR. Am fost audiat la PG în alte spețe referitoare la AUR și am adus probe. Este un procuror activ, adună probe într-un dosar care se referă la câteva manifestații care au inclus simboluri fasciste și au produs o instigare la ură prin asocierea cu simboluri care au ultragiat memoria victimelor Holocaustului. Nu există o estimare de timp, dar din câte am văzut lucrurile se mișcă. Aceste spețe, care există pe rolul PG, pot fi conexate”, a declarat Alexandru Muraru pentru G4Media. 

  Deputatul PNL de Iași a declarat, de asemenea, că nu a văzut nicio demisie la Jandarmerie în urma modului în care instituția a gestionat protestul violent de marți și că se impune ”o investigație de proporții” în interiorul instituției. Parlamentarul susține că se afla în instituție în momentul protestului, iar ”atacul a fost coordonat”. 

  ”Cred că jandarmii au fost luați prin surprindere, AUR au fost coordonați de către parlamentarii AUR, unora le-au făcut accesul cu mașinile și erau acolo când s-a declanșat atacul la porțile incintei, alții au penetrat mai multe intrări simultan. Pot înțelege strategia Jandarmeriei de a nu tensiona lucrurile. Dar cred că se impune o investigație de proporții pentru că eu nu pot accepta ca instituția care e abilitată să asigure ordinea publică are atâtea probleme într-un timp atât redus de timp. Și nu mă refer doar de la 10 August încoace. Eu nu am văzut nicio demisie din Jandarmerie. Sper că este o investigație în curs care să ne spună care au fost scăpările, culpele. Nu e posibil ca parlamentarii să fie asediați în sediul Parlamentului. Eu eram în Parlament. A fost un atac coordonat. Parlamentarii AUR au incitat la violență în ședința de la 10:30 (…)”. 

  Muraru a mai spus că se impune și o modificare a regulamentului Camerei Deputaților, dar și a legii partidelor politice pentru ca formațiunile să poată fi scoase în afara legii mai ușor atunci când încalcă legea, dar și pentru ca parlamentarii care manifestă acte de violență să nu aibă ca singur opozant chestorii: 

  ”E nevoie și de o modificare pe legea partidelor politice pentru ca partidele politice să fie dizolvate mai ușor pentru că România nu s-a confruntat până acum cu așa ceva, trebuie să ne adaptăm vremurilor. Regulamentul Camerei are o mare problemă: parlamentarii care incită la violență au un singur opozant: chestorii. Ori chestorii sunt tot colegi parlamentari. Ei vor escalada aceste instrumente și tactici (…) Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm. Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora (…) Expresiile extremiste ale unor reprezentanţi în Parlamentul României sunt inacceptabile în faţa opiniei publice, a persoanelor şi organizaţiilor care luptă pentru memoria victimelor Holocaustului. Acest comportament reprobabil din partea unor demnitari nu a făcut altceva decât să se materializeze în incidente publice de natură xenofobă. Degradarea şi tensionarea repetată a atmosferei din Parlament a creat acest context social, iar desenarea zvasticii este o consecinţă directă a politicii partidului extremist AUR. Aşa cum am mai spus în repetate rânduri, ascensiunea acestei formaţiuni politice în Parlament a degradat încontinuu, masiv, discursul public şi a reluat o amplă operaţiune sistematică de punere în discuţie a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului. Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90”, a transmis Alexandru Muraru, într-un comunicat trimis miercuri. 

  1. Muraru uita ca iohanis a spus ca protestatarii sunt niste eroi iar jandarmii trebuie sa fie bagati la puscarie,ups atunci aveam protestatarii nostrii acum nu mai sunt deci...la puscarie cu ei

   PNL trebuie scos in afara legii pentru incalcarea Constitutiei prin HG-urile pe care le-a dat in ultimele trei luni. Aceste HG au fost toate anulate de trei instante din Romania.

   Timp de trei luni PNL a incalcat drepturile omului si Constitutia in mod deliberat. 

  simpatizantii AUR nu cred ca stiu ce inseamna "dezamagirea" fata de cel sustinut.

  Acelasi joc... aceeasi muzicuta... alti actori... alte spectatori. 

  Romania a mai fost pe drumul asta.... mai vrem sa mergem o tura ocolitoare iar? 

  Oamenii ar face bine sa inteleaga relatia de Cauza - Efect al triunghiul comportamental perpetuat intre: 

  SALVATOR 

  VICTIMA 

  P ERSECUTOR 

  Si a intelege ca in aceasta relatie in timp toti devin salvatori victime si persecutori! 

  Importan cum se mediaza transferul puterilor intre cele 3 parti... nu mentinerea... caci mentinerea se uzeaza treptat. 

  s e m na t c o me n t u ri cr e ti ne e 

  1. tu ce vrei bai nebunule !

   Nu este vorba de simpatizanti... exista si din aceeasi.

   Voi chiar nu pricepeti ca la simpatizanti se adauga de vreo 5 ori mai multi oameni CARE URASC PNL si PSD si USR? Nu este atat simpatie pentru AUR ci DISPRET si URA pentru ticalosii ceilalti. Daca am putea scoate o ghilotina in Curtea Parlamentului, ar fi un decor bun. 

   Ei urasc pnl ul psdul usr ul.... ei urasc orice partid care vine din urma...

   Oamenii urasc in realitate neputinta in care sa invart ciclic... pentru ca in realitate lipseste predarea unei educatii elementare de cand sunt oameniimici pana devin adultii societatii. 

   O educatie corecta si completa (nu de tip marxista - cum se preda din era industriala) ar pregati fiecare generatie sa faca fata si sa treaca mai bine prin ciclurile economice /sociale /culturale /sociologice /politice /monetare... 

   Acest joc a mai fost repetat...este repetat..istoric...  

   La fiecare "corectie" politica economica sociala tehnologica militara monetara... masa de oameni ne educati complet vor suferii... carnea de tun ... 

   Oamenii in naivitatea lor sunt la radacina OAMEN BUNI... dar ca orice turma de oi poate deveni agitata si se poate arunca in turma in prapastiile vietii.. 

   NU AUR o sa rezolve problemele unei SOCIETATI!!! 

   Problemele sunt la radacina ECONOMIEIE / CONSTITUTIEI!!! 

   Oamenii de RAND SUNT EFECTIV JEFUITI de PRODUCTIVITATEA LOR DEPUSA IN SOCIETATE!! 

   Oamenii au LIPSURI pastrate intentionat la nivel de conducere! 

   Omenirea poate sa faca un alt salt tehnologic dar a ramas in urma la salturile de "constiinta"... vrem cu aceeasi perpetuare de a face lucrurile moral/social/economi/ideologic sa conducem viitorul omeniri. 

   O sa ajungem iar la o bucla repetitiva "conflictuala" daca nu ACCEPTAM la nivel INALT sa da RESETUL COMPLET CORECT SOCIO-econimi-tehnologic-cultu ral! 

   Oamenii ar trebuii sa aibe materii predate din calase mici: psihologia sociala -sociologia - comportamente de grup .... educatie CORECTA/COMPLETA financiara... educatia corecta si acceptara naratiuniilor trecute CORECTE a evenimentelor ce au dus la formarea prezenta a natieei din care farc parte... 

   Nu spalarea pe creier, nu daramarea statuiilor, nu daramarea scrierilor din texxte, nu negarea trecutului... ajuta in viitor o natie sa prospere... 

   Natiile se vor lovii ciclic la zeci de ani in faze conflictuale... 

   Oamenii prostesteaza si se revolta "corect"... ei sun doar "Efectul" cauzei propagat in piata. 

   Canalele "insarcinate" sa informeze "corect" fac mai multi bani prin transmitere de "panici"... nu evenimente reprezentate corect. 

   Formele astea de capitalism mediatic este foarte toxic pentru o societate... oamenii tind sa caute "raul".. "senzationalul"... oamenii in sinea lor au un implul de raspuns mult mai mare la evenimente "rele" decat la evenimente "bune". 

   Sa nu uitam... elodia ce a tinut "panica si zenzatia" ani de jile la tv cand in realitate mazime oportunitati existau in piata. 

   Oamenii au consumat (in societate) anii cumulati din viata... ani risipit .... anii ce ar fi putut contribuii cu un potential incredibil in economia interna... 

   Ce se intampla acum nu este nou...  

   Ciobani au tot fost... oi destule de manat... lupi si ursi da dea tarcoale cu duiumul. 

   Problema e can "Ciobanul" pus sa mane... acctioneaza impotriva stapanilor de oi. 

   Exista un ciclu comportamental al omulu ce are o variatie la termn scurt de 2,7 luni... ce ce formeaza mereu "Head and Shoulders Pattern" acelasi comportament se transfera pe tot lantul economic... acest comportament combinat ascendent sau descendent se suprapune fenomenal si cu ciclurile de "afaceri 4-5-ani media ... si 3-6 ani exceptii"... acest comportament se pliaza perfect cu ciclul de uzura in "politic"...(DA... o alta formatiune.. o alta incredere formata... totul in ascensiune ..ca pe urma in scadere)... omul prin natura lui cauta alte lucruri care sa ii ofere "bust" emotional. 

   Sa nu uitam de EXTAZUL din 2018-2019-2020 (in termen de incasari profituri pentru cine stie) - 2021 (pentru cei care au rezistat prin haos)... sa nu uitam profiturile colosale din sistemul bancar si bonusurile acordate.. ce anunta clar o corectie viitoare. 

   s em n a t co me n tu ri cretine  

  Assemby Bill A8378 "Forced Covid shot mandates to attend school"

  Bill A279a/S75a "Forces all adult vaccine records into a state database" 

  Bill A7829/S6495 "Forced Covid shots for college 

  Bill A2240/S45 "Forced flu shots to attend school and preschool, daycare" 

  Assembly Bill A8398 "Eliminates religious exemptions for work and college" 

  Bill A3091 /S3041 "Eliminate parents' consent to shots when a child reaches 14 years of age" 

  Bill A822/S931 "Eliminates parents' right to consent to STD shots for children of any age" 

  Assembly Bill A416 "Allows the Governor to imprison without trial anyone she considers a threat to public health" 

  Assemblymember Patrick Burke's upcoming bill eliminate unvaccinated people's access to health insurance. 

  s e m n a t co me nt u ri c r e t i n e

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb