Cetăţenii sunt din ce în ce mai interesaţi să îşi asigure sănătatea

G.D.
Miscellanea / 14 iulie 2022

Cetăţenii sunt din ce în ce mai interesaţi să îşi asigure sănătatea

Asigurările voluntare de sănătate se află în topul poliţelor spre care cetăţenii şi-au îndreptat atenţia în 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, 4 din 10 români (39%) spun că sunt mai interesaţi de asigurările voluntare de sănătate, acestea fiind urmate de asigurările de locuinţe şi de cele de călătorie în străinătate, potrivit celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Conform aceluiaşi studiu, românii sunt dispuşi să plătească suplimentar faţă de asigurările sociale de sănătate pentru a avea acces mai rapid şi o calitate mai ridicată a serviciilor medicale. Comparativ cu anul 2021, proporţia celor care sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru a beneficia de servicii de calitate a crescut în cazul tuturor serviciilor medicale, în medie cu peste 3 puncte procentuale.

Intervenţiile chirurgicale (79%), recuperarea medicală (77%) şi spitalizarea (76%) rămân în continuare în top 3 servicii pentru care românii sunt dispuşi să plătească mai mult. Alte servicii medicale de care cei intervievaţi s-au arătat interesaţi sunt analizele de laborator, ambulatoriu de specialitate, servicii de imagistică medicală, servicii stomatologice, de pediatrie, serviciile medicale de urgenţă. Mai mult, 43% dintre respondenţii studiului ar accesa servicii medicale într-un spital de stat în baza unei asigurări voluntare de sănătate, în cazul unor servicii nedecontate de sistemul public.

"Asigurările voluntare de sănătate sunt o soluţie concretă şi rapidă pentru a facilita accesul românilor la anumite categorii de servicii medicale. Acest tip de poliţă de asigurare degrevează sistemul public de o serie de cheltuieli cu serviciile medicale şi, în acelaşi timp, contribuie la creşterea protecţiei familiilor în cazul apariţiei unor dezechilibre financiare cauzate de boli sau accidente", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.

După primele trei luni ale anului în curs, protecţia financiară oferită românilor prin intermediul asigurărilor voluntare de sănătate a crescut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, potrivit datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară. Acest fapt este o dovadă suplimentară a creşterii constante a interesului clienţilor pentru poliţele voluntare de sănătate şi pentru beneficiile care rezultă din acestea.

Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în mai 2022 pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro