Abonament gratuit

CEx al PSD a decis restructurarea Guvernului

D.D.
Politică /

CEx al PSD a decis restructurarea Guvernului

Actualizare - Dăncilă: Am vorbit despre situaţia Guvernului; am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament

Dăncilă a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că nu îi este teamă de un vot negativ în legislativ.

"Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere", a afirmat Dăncilă.

Dăncilă a menţionat că nu s-a stabilit deocamdată dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

------------

Comitetul Executiv al PSD a decis, luni seară, restructurarea Guvernului. Senatorul PSD Paul Stănescu spune că dacă restructurarea Guvernului nu va trece de votul Parlamentului, atunci Executivul rămâne în actuala formulă, iar social-democraţii se vor aştepta la o moţiune de cenzură.

Stănescu a declarat luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că PSD poartă negocieri cu parlamentari pentru a trece restructurarea Guvernului.

"Facem calcule. Se discută cu foarte mulţi parlamentari şi e posibil. Sigur nu putem fi siguri niciodată de un anumit lucru, dar e posibil", a spus senatorul PSD.

Întrebat ce se va întâmpla dacă restructurarea nu trece de Parlament, Stănescu a spus:

"Dacă restructurarea va pica la vot, Guvernul va rămâne în forma actuală şi sigur atunci ne aşteptăm la moţiunea de cenzură, asta e tot. După cum spune şeful opoziţiei Orban sigur ne aşteptăm la moţiune de cenzură".

Paul Stănescu a fost întrebat dacă are emoţii că Viorica Dăncilă nu intră în turul doi al alegerilor prezidenţiale, spunând că partidul se va mobiliza şi va obţine cele mai bune rezultate.

"Emoţii ai tot timpul, te duci într-o bătălie tot timpul ai emoţii, nu eşti convins că o vei câştiga, dar partidul se va mobiliza ca să scoatem cele mai bune rezultate", a explicat senatorul, precizând că Dăncilă le-a spus că este creditată de sondaje cu 27 la sută din preferinţele alegătorilor.

De asemenea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat la finalul CEX-ului, că PSD are voturile necesare pentru a trece restructurarea Guvernului în Parlament.

"Odată ce s-a venit în faţa Comitetului Executiv cu această propunere de restructurare a cabinetului, există şi voturile necesare şi nu văd de ce nu ar fi aceste voturi", a declarat Firea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS