CFR CĂLĂTORI:"Până în 2017, toate trenurile trebuie să aibă aer condiţionat"

Adina Lateş
Companii / 27 septembrie 2015

CFR Călători are în pregătire un amplu program de dotare a trenurilor cu aer condiţionat, în baza unui ordin de ministru care prevede ca, până în 2017, climatizarea să fie asigurată în toate garniturile, inclusiv în cele de tip Regio, transmit surse din presă.

"Pe perioada de vară, au fost foarte multe reclamaţii referitoare la aerul condiţionat (în trenuri - n. r.), foarte multe probleme. Majoritatea problemelor s-a rezolvat în timpul parcursului, însă unele chiar nu au putut fi rezolvate, iar în aceste situaţii s-au luat măsuri de a muta călătorii în alte vagoane, pe locurile rămase libere, unde clima funcţiona corespunzător. Să sperăm că aceste deficienţe nu vor mai apărea. Acum avem şi fonduri alocate pentru a realiza licitaţii numai pentru climă şi trebuie să mai ţinem cont de un lucru care ne presează: din 2017 trebuie să avem toate vagoanele, inclusiv trenurile Regio, cu clima în funcţiune. Este un ordin al ministrului, 723 din 2015, care modifică alt ordin al ministrului Transporturilor, nr. 153 din 2011, care prevede acest lucru, iar noi deja am început pregătirile", a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes.

Potrivit acestuia, dotarea unui vagon cu aer condiţionat poate ajunge până la 400.000 de lei, dacă nu există instalaţia.

"Dacă este vorba să amenajăm clima într-un vagon care nu este dotat cu instalaţii, cu ţevi etc., suma poate să meargă până în 400.000 de lei. Deci, este o investiţie imensă", a menţionat Szentes.

El a subliniat că în majoritatea trenurilor Regio este prezent aerul condiţionat, deşi acest lucru devine obligatoriu abia din 2017. În prezent, în jur de 230 de vagoane necesită instalarea climei.

"Până acum, nu era obligatorie asigurarea climatizării în trenurile Regio. Noi, în majoritatea trenurilor Regio, am asigurat acest serviciu, chiar dacă nu era obligatoriu. Avem în continuare în jur de 230 de vagoane care necesită dotare cu climă şi pe care, în programul pe care l-am lansat începând de anul viitor şi până la punerea în aplicare a acestei restricţii impuse de OMT 723, o să le realizăm", a continuat directorul CFR Călători.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, fara licitatie , catre societatea Informatica Feroviara(unde este sefa sotia "demisionatului" Dorobantu Valentin, fost director general "smart" la CFR Calatori) 7.200.000 de lei pentru servicii informatice.

    De ce nu s-a facut licitatie? 

    Numai bosii de la CFR Calatori,Dorobantu Valentin si ulterior Vasile Secara si Szentes Iosif, pot spune, dupa ce se vor consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie-Carmen Maria Popescu. 

    Poate Corpul de control al ministrului Ghiocel Iulian Matache va verifica si achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori pastorite de Carmen Maria Popescu, dar si aranjamentele acesteia cu Dorobantu Valentin, Vasile Secara , Szentes Iosif si Elena Miu.

    Ori poate se verifica cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei CFR Calatori, a ajuns definitiv la un om de afaceri din Cluj cu girul lui Secara Vasile? 

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro