Charles al III-lea conduce procesiunea defunctei regine Elizabeth a II-a la Edinburgh

V.G.
Internaţional / 12 septembrie 2022

Charles al III-lea conduce procesiunea defunctei regine Elizabeth a II-a la Edinburgh

Procesiunea defunctei regine Elizabeth a II-a a sosit astăzi la Catedrala St Giles, la Edinburgh, unde sicriul rămâne 24 de ore înainte să plece spre Londra, iar regele Charles al III-lea, fraţii şi sora sa au mers în spatele sicriului pe Royal Mile, în oraş, de la Palatul Holyroodhouse la catedrală, un drum pe care mii de oameni s-au adunat să-şi ia adio de la fosta suverană, relatează BBC, potrivit News.ro.

O slujbă de pomenire, de aproximativ o oră, are loc înainte ca poporul în doliu să-i aducă un ultim omagiu defunctei regine.

Regele a vorbit astăzi pentru prima oară în Parlament, în faţa deputaţilor şi lorzilor, şi s-a angajat să-şi facă "detoria altrusit".

Un moment de reculegere urmează să aibă loc duminică, la ora locală 20.00 (22,00, ora României), în seara dinaintea funeraliilor lui Elizabeth a II-a la Abaţia Westminster.

Prinţul Harry i-a mulţumit luni "bunicii" sale pentru sfaturile sănătoase şi "zâmbetul molipsitor".

Charles al III-lea, care a condus această procesiune emoţionantă, au intrat în catedrală împreună cu cei trei fraţi şi sora sa, dar şi Camilla, contesa de Wessex Sophie şi viceamiralul Sir Tim Laurence. Sicriul a fost depus în catedrală, iar pe el a fost depusă coroana Scoţiei.

Procesiunea de la Edinburgh a fost deschisă de Poliţia Călare, urmată de cortegiul purtătorilor, Compania Regală a Arcaşilor şi rege. Unii oameni din mulţime au aplaudat în timp ce procesiunea a intrat pe Royal Mile.

Evenimentele din ultimele zile sunt o scenă de o uriaşă demnitate şi solemnitate, o imagine care nu va dispărea uşor din amintirea britanicilor.

Atunci când Elizabeth a II-a a vizitat pentru prima oară Edinburghul, în 1953, oraşul a fost înţesat. Astăzi, după aproape 70 de ani, oamenii au ieşit din nou în stradă pentru a-şi lua adio.

Mulţimea este adunată de o parte şi de alta a drumului de Palatul Holyroodhouse, pe Royal Mile, până la catedrala St Giles. Mulţi oameni au aşteptat ore întregi să vadă sicriul reginei.

Sicriul reginei a fost învelit în Royal Standard in Scotland, iar pe el s-a depus o coroană de flori din iarbă albă uscată de la Balmoral. Coroana de flori mai este făcută din trandafiri albi, frezii albe, crizanteme albe, ciulini, frunziş, rozmarin, hebe şi pittosporum.

Cei patru copii ai lui Elizabeth a II-a, regele Charles, prinţesa Anne şi prinţii Andrew şi Edward au mers în urma dricului, dar şi soţul prinţesei Anne, viceamiralul Sir Tim Laurence. Regina Camilla şi soţia prinţului Edward, contesa de Wessex Wessex Sophie au parcurs drumul la bordul unei maşini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb