Chevron reduce masiv investiţiile pe termen lung şi bugetul pentru explorări

S.B.
Companii / 04 decembrie 2020

Chevron reduce masiv investiţiile pe termen lung şi bugetul pentru explorări

Grupul american Chevron a redus joi cu miliarde de dolari investiţiile pe termen lung şi bugetul alocat activităţilor de explorare, chiar şi după o restructurare majoră a operaţiunilor sale, pentru a compensa prăbuşirea preţurilor petrolului şi a proteja dividendele, informează news.ro.

În acest an, marii producători de petrol şi-au revizuit în scădere valoarea activelor cu circa 80 de miliarde de dolari, au redus producţia şi au concediat mii de angajaţi, pentru economisi bani pe fondul declinului accentuat al cererii de petrol şi al veniturilor.

Chevron a anunţat că se aşteaptă la un buget pentru investiţii şi activităţi de explorare de 14-16 miliarde de dolari pe an, până în 2025, cu mult sub nivelul anticipat anterior, de până la 22 de miliarde de dolari.

Decizia de a reduce cheltuielile pentru noi proiecte petroliere est un semn că Chevron se aşteaptă ca preţurile energiei să rămână scăzute timp de ani de zile.

Reducerile vor avea loc chiar dacă a adăugat proiecte uriaşe în Statele Unite, Orientul Mijlociu şi Africa, cumpărate de Chevron în cadrul preluării Noble Energy, pentru 4,1 miliarde de dolari.

În pofida reducerii bugetului, compania a anunţat că începând din 2022 probabil va creşte investiţiile în bazinul Permian şi Golful Mexic, în urma scăderii capitalului necesat unui proiect din Kazahstan.

Spre deosebire de Chevron, compania concurentă Exxon Mobil a anunţat luni că până în 2024 va mări cheltuielile peste nivelul din acest an, de 23 de miliarde de dolari, potrivit news.ro.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Companii

Citeşte toate articolele din Companii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro