Chimcomplex anunţă noul plan strategic pentru perioada 2021-2030

S.B.
Piaţa de Capital / 02 decembrie 2021

Chimcomplex anunţă noul plan strategic pentru perioada 2021-2030

Cel de-al treilea an al planului de creştere Chimcomplex Borzeşti S.A. 2018-2021 axat pe consolidare - consolidarea creşterii, performanţei şi inovaţiei s-a finalizat cu succes. Următoarea etapă a strategiei pentru perioada 2021-2030 deschide un capitol nou din istoria Grupului CRC, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Bucureşti, 2 decembrie 2021. Cel de-al treilea an al planului de creştere Chimcomplex Borzeşti S.A. 2018-2021 axat pe consolidare - consolidarea creşterii, performanţei şi inovaţiei s-a finalizat cu succes. Următoarea etapă a strategiei pentru perioada 2021-2030 deschide un capitol nou din istoria Grupului CRC.

"Pe 1 decembrie 2021 am sărbătorit 3 ani de la achiziţionarea activelor Oltchim de către Chimcomplex. În acest timp, Chimcomplex a devenit cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În continuare ne focusăm pe consolidarea rezultatelor pozitive şi concentrarea asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra compania Chimcomplex, parte a grupului CRC, în economia circulară europeană" a declarat Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex.

Pornind de la principiul specializării activităţilor companiilor din grup şi înţelegând oportunităţile existente din această perspectivă, Chimcomplex intenţionează aprofundarea şi exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor şi integrărilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (acronim al sintagmei Compania Română de Chimie).

Planul strategic al grupului CRC îşi propune, pe termen mediu şi lung, să demareze şi să optimizeze activităţile consacrate, precum şi să organizeze tranziţia către activităţi noi şi activităţi strategice.

Astfel, se are în vedere organizarea grupului CRC pe 8 divizii, astfel:

-Divizia Chimică - va include platformele chimice Chimcomplex Borzeşti şi Chimcomplex - Sucursala Vâlcea cu 22 de linii de producţie în chimia organică şi anorganică.

-Divizia Energetica incluzând:

1. A6 Dej - cel mai mare producător naţional de energie verde din biomasă;

2. Activele adjudecate de Chimcomplex de la CET Govora SA - în reorganizare, pe care se intenţionează dezvoltarea unui complex energetic de înaltă eficienţă, ce însumează 4 grupuri a peste 200MW şi prima fabrică de trigenerare din România.

-Divizia Cercetare care va include trei centre de cercetare organizate în cadrul Chimcomplex - punct de lucru Bucureşti, CRC Alchemy, Chimcomplex - Sucursala Vâlcea.

-Divizia Trade şi afaceri internaţionale

-Divizia Mentenanţă şi Servicii Suport incluzând, printre altele, companiile Sistemplast S.A. Rm. Vâlcea şi A5 Impex SRL Oneşti.

-Divizia Logistică şi Transport - care va exploata oprtunităţile identificate şi experienţa unor companii cu tradiţie afiliate;

-Divizia Verde specializată în producerea de chimicale verzi, energie verde şi hidrogen.

-Divizia Albă concentrată pe afaceri de mediu.

"Vrem să vorbim despre Grupul CRC ca despre o centrală a chimiei, care va atrage noi companii în grupul său, parteneri şi investitori, cu scopul de a-şi consolida rolul de nucleu al industriei chimice din România şi reper pentru industria cu capital românesc." a mai declarat Adrian Dumitriu.

În linie cu obiectivele din următoarea perioadă, de recunoaştere a CRC ca un grup modern, inovator, cu un dinamism conectat la ritmul actual al economiei, imaginea sa este aliniată şi din punct de vedere vizual la noile tendinţe.

Logoul CRC transmite prin componenţa sa forţa şi tradiţia din industria chimică a României. Simbolul inspirat din combinaţia hexagonului - simbolul chimiei cu octaedru - elementul care compune Coloana Infinitului de Constantin Brâncuşi devine astfel noua imagine a chimiei româneşti.

Următorul pas important din planul strategic al Chimcomplex este finalizarea, în perioada imediat următoare, a procesului de transfer pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti la categoria 1. Odată cu acest demers, compania intenţionează tranzacţionarea acţiunilor sub simbolul CRC, înlocuind CHOB. Investitorii vor fi informaţi în legătură cu paşii desfăşuraţi în legătură cu cele de mai sus.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Cel puțin 25 lei pana la sfârșitul anului și 30 lei pana la sfârșit de ianuarie.

  1. Când se va muta pe piața principala prețul va fi în jur de 40 lei. Cea mai tare acțiune de la BVB.

   Bv  

   Pe ce va bazati anonimilor...cand dati aceste tinte de pret? Intreb si eu pentru un amic????????????????

   Momentan am cistigat cu CHOB , vizavi de alte perle de pe Aero...

   sa nu fie un fel de ALRO, la CHOB este si mai grav! e mancatoare mare de gaz

   si electricitate, profitul va depinde de pretul energiei 

   Exista riscul unui accident de ''munca''. E posibil sa se prabuseasca graficul peste voi...

  Dl Vuza e de cel puțin 15 ani pe bursă cu cel puțin 4 societăți timp în care ciuciu dividende. Muta banii de pe o societate pe alta prin tot felul de manevre în horă intrând și societăți deținute dar nelistate, celebrele lui A 1,2,3 etc. Impex!

  Acum a mâncat jeratic, obține rezultate incredibile și n-am motive să le context dar comportamentul încă nu mi-e clar! A cumpărat acțiuni,a cumpărat si soția, va face un SOP de toată frumusețea, nu mai rămân acțiuni de tranzactionat și el vrea la BVB! 

  1. Vai carcotash,iti multumesc ca vrei sa ma salvezi de......profit la CHOB,da tin minte ca aceleasi vorbe le aveai si cand CHOB era la 7lei apoi la 9 lei si cand CHOB era la 12 lei,ultima oara pe 1 oct cand CHOB crescuse la 16 lei......vad ca inca mai ai baterii,da mai schimba si tu....textul...ca de cand vrei sa ne feresti de cresterile CHOB......

   Pe la ce preț faceți exit-ul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro