Chimcomplex câştigă procesul cu compania Amerocap

S.B.
Piaţa de Capital / 7 iunie 2022

Chimcomplex câştigă procesul cu compania Amerocap

Chimcomplex anunţă câştigarea procesului cu Amerocap, prin soluţia pronunţată de Curtea de Apel Bacău în dosarul 23406/3/2018, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

"Soluţia victorioasă împotriva Chimcomplex anunţată triumfal de către compania Amerocap la data de 22.06.2021 a fost reformată de către Curtea de Apel Bacău care, prin decizie definitivă, a respins ca nefondate pretenţiile Amerocap privind comisionul de succes al tranzacţiei de achiziţie a activelor Oltchim" se arată în comunicatul Chimcomplex.

"Soluţia pe scurt: I. Respinge apelul declarat de reclamanta-apelantă AMEROCAP LLC, ca nefondat. II. Admite apelul declarat de pârâta-apelantă SC CHIMCOMPLEX SA. Modifică în parte sentinţa apelată, în sensul că respinge capătul de cerere privind acordarea comisionului de succes în sumă de 2.020.780,25 dolari americani echivalent în lei şi accesoriile aferente, ca nefondat. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Decizia a fost pronunţată la 3 iunie 2022."

Instanţa de apel a clarificat situaţia reală a raporturilor dintre părţi, infirmând implicit alegaţiile Amerocap care susţinea: "caracterul abuziv, incorect din punct de vedere contractual şi legal al rezilierii contractului nostru de către Chimcomplex, recunosc în mod direct validitatea pretenţiilor noastre cu privire la sumele substanţiale pe care ni le datorează Chimcomplex şi implicit a rolului determinant pe care compania noastră l-a avut în tranzacţia ce a vizat achiziţia de către Chimcomplex a activelor Oltchim".

În realitate, s-a dovedit ca Amerocap nu a avut capacitatea şi ştiinţa de a finaliza contractul încheiat cu Chimcomplex, situaţie în care, graţie unor amânări providenţiale, sarcina a fost preluata de Delloitte Londra, care, într-un efort comun cu echipa Chimcomplex, in extremis, a dus-o la bun sfârşit.

În condiţiile în care instanţa de fond a perceput eronat rezultatul colaborării cu Amerocap, am fost constrânşi să investim timp şi energie pentru a releva corecta realitate, înlăturând efectul "iniţiativei" venite din partea unor foşti colaboratori ai companiei cu intenţia de a încasa sume complet nedatorate. Încrederea noastră în justiţia română a fost confirmată, duelul judiciar fiind tranşat cu corectitudine de instanţa de apel.

Strategia dosarului de apel a fost condusă de Preşedintele Consiliului de Administraţie, domnul Ştefan Vuza, împreună cu avocaţii Bulboacă şi Asociaţii, Lazarovici şi Asociaţii, Florin Vrânceanu şi Marius Brănici.

Ca şi până în prezent, Chimcomplex îşi va respecta toate angajamentele asumate precum si relaţiile cu partenerii şi colaboratorii săi, însă va depune toate eforturile pentru a respinge orice încercare de această natură, prin care foşti colaboratori sau manageri, încearcă să obţină de la companie sume necuvenite.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O Tempora...........pe fostul CHOB,actualul CRC,mi-am triplat banii anul trecut.....si acum inca stau linistit,din exit ul pe CHOB am intrat pe SNN si SNG in Martie anul acesta........in ciuda recomandarilor "de bine" ale unor "prieteni" sa investesc pe extern......sunt mai mult decat multumit.......astept DVD ende de la SNN si SNG .....

    1. Nu cred ca intereseaza pe nimeni cum se invarte x sau y cu actiunile z,ar trebui mult mai multe detalii... pentru a fi aceste informatii cat de cat relevante,asa fiecare poate zice ce vrea el, doar ca sa implice si pe altii in asa ceva...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro