China a şters 1,4 milioane de postări pe reţelele de socializare în urma unei anchete

A.F.
Internaţional / 28 mai

China a şters 1,4 milioane de postări pe reţelele de socializare în urma unei anchete

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat că 1,4 milioane de postări pe reţelele de socializare au fost şterse în urma unei anchete de două luni privind presupusa dezinformare, profitul ilegal şi uzurparea identităţii oficialilor de stat, printre alte "probleme pronunţate", transmite Reuters.

Administraţia Cyberspace din China (CAC) a declarat vineri că a închis 67.000 de conturi de pe reţele sociale şi că a şters sute de mii de postări între 10 martie şi 22 mai, ca parte a unei campanii mai ample de "rectificare".

Din 2021, China a vizat miliarde de conturi de social media în încercarea de "a-şi curăţa" spaţiul cibernetic şi de a facilita controlul autorităţilor.

Cea mai recentă represiune a vizat conturi de pe aplicaţiile populare de socializare din China, inclusiv WeChat, Douyin şi Weibo, care se încadrează în categoria "automedia", un termen care se referă în linii mari la conturile care publică ştiri şi informaţii, dar nu sunt administrate de guvern sau de stat.

Beijingul arestează frecvent cetăţeni şi cenzurează conturile pentru publicarea sau împărtăşirea informaţiilor faptice considerate sensibile sau critice la adresa Partidului Comunist, a guvernului sau a armatei, mai ales atunci când astfel de informaţii devin virale.

Din cele 67.000 de conturi care au fost închise definitiv, aproape 8.000 au fost eliminate pentru "răspândirea de ştiri false, zvonuri şi informaţii dăunătoare", potrivit CAC.

Aproximativ 930.000 de alte conturi au primit pedepse mai puţin severe, de la eliminarea tuturor urmăritorilor până la suspendarea sau anularea privilegiilor pentru realizarea de profit.

Într-o campanie separată, autoritatea de reglementare a închis recent peste 100.000 de conturi care ar fi denaturat prezentatorii de ştiri şi agenţiile media, pentru a contracara creşterea acoperirii online a ştirilor false, ajutată de tehnologiile AI.

CAC a declarat vineri că ultima sa campanie a vizat aproape 13.000 de conturi militare contrafăcute, cu nume precum "Comandamentul Armatei Roşii Chineze", "Forţa Antiteroristă Chineză" şi "Forţa de rachete strategice".

Alte 25.000 de conturi au fost vizate pentru uzurparea identităţii instituţiilor publice, cum ar fi centrele de control prevenire a bolilor şi institutele de cercetare administrate de stat.

Aproape 187.000 au fost pedepsite pentru uzurparea identităţii companiilor media de ştiri, în timp ce peste 430.000 ar fi oferit consiliere profesională sau servicii educaţionale fără a avea calificări profesionale relevante.

Aproximativ 45.000 de conturi au fost închise pentru "amplificarea unor subiecte fierbinţi, urmărirea influenţei şi monetizarea ilegală".

Autoritatea de reglementare a spus că "s-a coordonat activ cu securitatea publică, supravegherea pieţei şi alte departamente, pentru a oferi o lovitură grea şi a rectifica "auto-media ilegală".

"În acelaşi timp, (noi) solicităm, de asemenea, majorităţii internauţilor să participe activ la monitorizare şi raportare ("auto-media" ilegală), să ofere indicii... şi să menţină în comun un spaţiu cibernetic curat", a adăugat aceasta.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bine le-a făcut. Sunt postarile propagadei vestului.

    1. Și de ce comentezi dacă ți se pare normală cenzura? Bănuiesc că te poți înscrie în PCC. Drum bun!

    Acțiune slaba, comparativ cu facebuc,yutub... și alte bunătăți a mediei "democratice"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb