China avertizează Statele Unite să oprească măsurile comerciale greşite

I.I.
Internaţional /

China avertizează Statele Unite să oprească măsurile comerciale greşite

China se opune cu tărie deciziei Washingtonului de a aplica tarife suplimentare pentru produse din China în valoare de 550 de miliarde de dolari şi a avertizat Statele Unite că vor exista consecinţe dacă nu vor opri "măsurile greşite", transmite Reuters.

Comentariile au fost făcute de Ministerul Comerţului, în urma anunţului făcut de Trup vineri, referitor la aplicarea unor tarife suplimentare de 5% pentru importurile din China, la câteva ore după ce Beijingul anunţase la rândul său tarife pentru importuri din SUA în valoare de 75 de miliarde de dolari.

"Acest comerţ unilateral şi agresiv şi această presiune maximă încalcă consensul convenit de liderii Chinei şi Statelor Unite, încalcă principiul respectului şi beneficiului reciproc şi afectează grav sistemul comercial multilateral şi ordinarea comerţului internaţional", se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de Ministerul Comerţului.

"China cere cu fermitate Statelor Unite să nu evalueze greşit situaţia sau să subetimeze hotărârea poporului chinez", adaugă comunicatul.

Trump a anunţat vineri, pe Twitter, majorarea tarifelor existente pentru importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari de la 25% la 30%, începând de la 1 octombrie, dată la care Beijingul sărbătoreşte a 70-a aniversare a Republicii Chineze.

Tarifele anunţate recent pentru restul importurilor din China, de 300 de miliarde de dolari, au fost majorate la rândul lor de la 10% la 15%. Aceste tarife vor intra în vigoare în două etape, de la 1 septembrie şi de la 15 decembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Stiti ce altceva "încalcă consensul convenit de liderii Chinei şi Statelor Unite, încalcă principiul respectului şi beneficiului reciproc şi afectează grav sistemul comercial multilateral şi ordinarea comerţului internaţional" incalcarea legii copyright-ului timp de zeci de ani pentru care s-au impus sanctiunile.

    Orice tara face afaceri cu acesti ipocriti isi merita soarta 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS