Abonament gratuit

China face o investiţie semnificativă pe piaţa rezidenţială din Germania

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fondul suveran de investiţii al Chinei (China Investment Corp-CIC) a făcut o investiţie semnificativă pe piaţa rezidenţială din Germania, informează Reuters.

Conform sursei, grupul imobiliar german BGP a fost vândut unor vehicule de investiţii consiliate de Morgan Stanley Real Estate Inves-ting (MSREF) la un preţ de aproximativ 1,1 miliarde de euro, sumă care include şi datoria BGP. Proprietăţile germane achiziţionate cu fondurile CIC se situează în principal în Berlin şi Renania de Nord-Westfalia. Întreaga sumă a fost acoperită de Fondul suveran de investiţii al Chinei, această tranzacţie continuând seria de achiziţii a Chinei pe piaţa europeană, comunică sursa citată.

Încheierea tranzacţiei între investitorii chinezi şi BGP este cea mai importantă investiţie chine-zească pe piaţa imobiliară din Germania.

China a mai făcut investiţii în Germania în acest an, principală fiind achiziţia producătorului de roboţi Kuka, pe 4,5 miliarde de euro.

În luna august 2015, Conwert Austria a negociat achiziţia BGP, însă tranzacţia nu a mai avut loc, mai precizează sursa.

BGP a luat fiinţă în anul 2005, prin alianţa dintre grupul de inves-titori australieni Babcock & Brown şi cel imobiliar GPT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie