China respinge acuzaţiile referitoare la manipularea pieţei valutare

V.D.
Internaţional / 23 iulie 2018

China respinge acuzaţiile referitoare la manipularea pieţei valutare

China a respins astăzi acuzaţiile lui Trump de manipulare a pieţei valutare, apreciind că Washington-ul pare "înclinat să provoace un război comercial", transmite AFP.

Vineri, preşedintele Donald Trump a acuzat China şi Uniunea Europeană de devalorizarea monedelor lor şi şi-a reafirmat criticile la adresa Rezervei Federale americane (Fed) pentru majorarea dobânzilor, apreciind că aprecierea dolarului afectează economia ţării.

"China, Uniunea Europeană şi alţii şi-au manipulat monedele şi şi-au redus ratele dobânzilor, în timp ce SUA majorează dobânzile, deşi dolarul devine din ce în ce mai puternic cu fiecare zi care trece, înlăturând marele nostru avantaj competitiv", a scris Trump pe Tweeter.

Oficialii de la Beijing au dezminţit acuzaţiile, spunând că forţele pieţei determină cursul de schimb al yuanului.

"China nu intenţionează să-şi accelereze exporturile printr-o devalorizarea competitivă a monedei sale. Cât despre înclinaţia SUA de a provoca un război comercial, China nu vrea un astfel de război dar nu se teme de el. Când va fi necesar, China va lupta. Ameninţările şi intimidările nu funcţionează cu poporul chinez", a afirmat Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Economiştii apreciază că un yuan mai slab avantajează exporturile Chinei, atenuând parţial impactul tarifelor vamale anunţate de SUA.

Tot vineri, Donald Trump a declarat că este pregătit să impună noi tarife vamale pentru importuri din China în valoare de 500 de miliarde dolari, ameninţând să escaladeze actualul conflict comercial cu statul asiatic şi trimiţând unde de şoc pe pieţele financiare globale.

"Suntem decişi la o sumă colosală. Sunt pregătit să ajung la 500", a afirmat Trump, într-un interviu dedicat dezechilibrelor comerciale cu China, prezentat vineri la CNBC.

Declaraţia vine după ce, în prima săptămână din iulie, SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro