Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

China va impune noi tarife pentru produse din SUA

I.M.
Internaţional /

China va impune noi tarife pentru produse din SUA

China a anunţat că va impune noi tarife pentru bunuri importante din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari şi că va reintroduce tarifele pentru automobilele americane, relatează CNBC.

Consiliul de Stat al Chinei a decis să aplice tarife cuprinse între 5% şi 10% pentru bunuri provenite din SUA în valoare de 75 de miliarde de dolari. Măsura va fi aplicată în două etape, de la 1 septembrie şi de la 15 decembrie. La aceste date vor intra în vigoare tarifele anunţate de preşedintele american Donald Trump pentru importuri din China de circa 300 de miliarde de dolari care nu sunt încă penalizate.

China va reimpune tarifele de 25% pentru importurile de automobile din Statele Unite şi de 5% în cazul pieselor şi componentelor, care vor intra în vigoare pe 15 decembrie. Aceste tarife fuseseră suspendate în luna aprilie.

La începutul acestei luni, preşedintele Trump a decis în mod surprinzător să pună capăt armistiţiului din războiul comercial, anunţând aplicarea unor tarife de 10% pentru restul importurilor din China de 300 de miliarde de dolari, transmite aceiaşi sursă.

O parte din aceste tarife americane au fost amânate până în luna decembrie, pentru a evita un impact asupra sezonului cumpărăturilor de iarnă, iar unele produse au fost excluse de pe listă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS