CICh Năvodari a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 300 milioane lei

D.T.
Companii / 24 aprilie

Mihai Aniţei, Director General al CICh Năvodari

Mihai Aniţei, Director General al CICh Năvodari

Combinatul de Îngrăşăminte Chimice (CICh) Năvodari a înregistrat o cifră de afaceri de 300 de milioane de lei în 2022, în crestere semnificativă faţă de anul precedent, informează un comunicat remis redacţiei. Rezultatul s-a datorat cererii în creştere de îngrăşăminte, CICh fiind singurul combinat din România care şi-a menţinut capacitatea integrală de producţie în ultimii ani.

Potrivit comunicatului, pentru perioada următoare, CICh Năvodari are planificate investiţii de aproximativ 10 milioane de lei în extinderea capacităţii de producţie, instalarea de noi echipamente atât pentru producţia de îngrăşăminte solide cât şi lichide, precum şi în cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi şi eficiente pentru fermieri. Prima etapă a acestui plan de investiţii, o nouă instalaţie de granulare care va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

"Strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează transformarea CICh Năvodari într-unul dintre cei mai importanţi producători de îngrăşăminte din regiune. Prioritatea noastră va fi consolidarea capacităţii de producţie pentru a răspunde nevoilor fermierilor care activează într-un mediu din ce în ce mai competitiv. În acelaşi timp, ne vom concentra şi pe dezvoltarea de noi produse inovatoare din perspectiva schimbărilor climatice şi efectelor acestora asupra agriculturii. Scopul nostru este să furnizăm fermierilor produse de înaltă calitate, care să îi ajute să-şi optimizeze producţia şi să gestioneze provocările climatice, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în regiunea noastră", afirmă Mihai Aniţei, Director General al CICh Năvodari.

Cea mai mare cerere pentru îngrăşămintele combinatului a venit din partea fermierilor români, iar o proporţie de 20% din producţie a fost destinată exportului către Republica Moldova şi Bulgaria, ţări în care compania exportă de peste 5 ani. Strategia de dezvoltare pentru perioada următoare include dezvoltarea exportului dar şi lansarea unor produse pe segmente mai puţin explorate ale pieţei, cum ar fi îngrăşămintele bio şi cele organo-minerale, precizează comunicatul.

Combinatul are ca obiectiv consolidarea cotei de piaţă câştigate în anii precedenţi, astfel că în 2023, an considerat unul dintre cei mai dificili de până acum, este estimată o creştere de 15% a cifrei de afaceri.

"CICh Năvodari este un lider de piaţă în România şi un pionier al îngrăşămintelor cu tehnologie încorporată. În ultimii 5 ani, compania a reinvestit constant 20% din profiturile sale, ceea ce a determinat o evoluţie continuă şi constantă a cifrei de afaceri. Ne dorim să ne extindem şi să ajungem în cât mai multe ferme cu tehnologiile de top ale îngrăşămintelor noastre, deoarece acestea oferă numeroase avantaje fermierilor. Gamele noastre de produse acoperă toate tipurile de fertilizanţi şi sunt concepute pentru a oferi soluţii complete, eficiente şi prietenoase cu mediul", afirmă Cezara Vişan, director executiv al CICh Năvodari.

În prezent, Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari are o capacitate de producţie de 1.500 de tone de îngrăşăminte zilnic şi dispune de capacităţi de stocare acoperite şi în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o reţea de cale ferată proprie conectată la reţeaua feroviară naţională, precum şi acces la porturile Năvodari, Ovidiu şi Constanţa, se mai precizează în sursă.

Aproximativ 250 de persoane sunt implicate în activitatea CICh, dintre care 150 sunt angajaţi ai companiei, iar restul sunt colaboratori permanenţi. Echipa comercială CICh este formată din 40 de consultanţi, care activează în toate regiunile ţării.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb