CÎMPEANU: "Scenariile galben şi roşu au fost comasate în scenariul doi"

G.B
Miscellanea / 29 aprilie

"Scenariile galben şi roşu au fost comasate în scenariul doi"

Scenariile după care se va reveni la şcoală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben şi rosu au fost comasate în "scenariul doi", a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit hotnews.ro.

Ministrul a declarant la PRO TV: "În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toţi elevii vor putea merge la ore cu prezenţă fizică . La ora la care vorbim (29 aprilie - n.r.), sunt 1731 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toţi elevii plus copiii din grădiniţe vor putea merge cu prezenţă fizică.

În scenariul 2 - azi sunt 1450 localităţi în scenariul 2 - rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuţie localităţile în carantină. În acest scenariu vor putea merge la şcoală toţi copiii de grădiniţă, plus toţi elevii din învăţământul primar şi elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de şcoli speciale. Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a şi elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a .

Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în şcoală cu prezenţă fizică. Practic, scenariile galben şi roşu au fost comasate - rata de infectare peste 1 la mie".

La întoarcerea la şcoală "nu se cere testare epidemiologică", dar trebuie respectate măsurile, a mai spus acesta.

Modificarea scenariilor vine ca urmare a faptului că, la solicitarea Ministerului Educaţiei, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ieri ca elevii din clasele terminale din învăţământul gimnazial şi liceal, profesional şi postliceal - clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a - se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la şcoală, din 10 mai, după vacanţa de Paşti.

CNSU a adoptat în şedinţa de ieri, Hotărârea numărul 25, potrivit căreia Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă,cu respectarea următoarelor prevederi:

a) permiterea participării zilnice cu prezenţă fizică la cursuri, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, indiferent de clasă, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b) permiterea participării zilnice cu prezenţa fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezenţa fizică, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro