Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Cinci bănci nordice, amendate pentru emiterea de ratinguri neautorizate

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) a amendat cinci bănci din nordul Europei cu un total de 2,48 milioane de euro, după a descoperit că acestea au încălcat din neglijenţă regulile Uniunii Europene, furnizând ratinguri fără să aibă autorizaţie, anunţă Reuters.

ESMA a precizat că a a amendat cu câte 495.000 de euro fiecare din băncile din acest caz: Danske Bank, Nordea Bank, SEB, Svenska Handelsbanken şi Swedbank. Conform autorităţii, cele cinci instituţii financiare "au emis ratinguri de credit către clienţi fără să fie autorizate de ESMA în acest sens".

În perioada iunie 2011 - august 2016, cele cinci instituţii au transmis rapoarte privind calificativele de credit care au inclus aşa-zisele "ratinguri din umbră", care sunt evaluări de credit private, neoficiale, susţine ESMA, adăugând că SEB a continuat să emită astfel de rapoarte până în mai 2018.

Autoritatea recunoaşte că rapoartele îndeplinesc criteriile pentru emiterea de ratinguri de credit, însă subliniază că niciuna dintre bănci nu este înregistrată ca agenţie de de evaluare financiară conform reglementărilor UE.

La acordarea amenzilor, ESMA a luat în calcul faptul că băncile au luat măsuri în mod voluntar ca să prevină incidente similare în viitor.

Cele cinci bănci pot să atace decizia ESMA, după cum a anunţat autoritatea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS