Ciolacu: "Procesul de schimbare a mentalităţii şi a abordării, mai ales în zona socială, va fi unul de lungă durată"

D.R.
Politică / 31 iulie

Ciolacu: "Procesul de schimbare a mentalităţii şi a abordării, mai ales în zona socială, va fi unul de lungă durată"

Protecţia socială a fost folosită fără empatie, "ca şi un business", iar statul român "are nevoie de ajutor" pentru a implementa un proces de schimbare a mentalităţii şi a abordării, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, infomează Agerpres.

Şeful Executivului a participat, astăzi, la o întâlnire consultativă cu organizaţii nonguvernamentale pe tema reformei sistemului de asistenţă socială din România organizată la nivelul Cancelariei prim-ministrului de consilierul de stat Victoria Stoiciu, relatează sursa citată.

Marcel Ciolacu a declarat : "Este evident faptul că statul român are nevoie de ajutor. Procesul de schimbare a mentalităţii şi a abordării, mai ales în zona socială, va fi unul de lungă durată, indiferent de măsurile pe care o să le luăm noi. (...) Abordarea trebuie să fie total diferită. Trebuie să venim cu o ordonanţă de urgenţă să schimbăm sistemul de control şi de autorizare. (...) Protecţia socială, în acest moment, ce a reieşit în primul rând din controalele făcute, a dovedit că a fost folosită fără empatie, a fost folosită ca şi un business, unde s-a făcut o mare greşeală de abordare (...) Vom vedea şi cu cazul Mureş câte vor ieşi la vedere, este clar că vorbim de corupţie instituţională. Vorbim de încrengături locale, astfel încât business-ul să fie cât mai profitabil. În afară de măsurile pe care o să le luăm până la 31 august, şi aici avem nevoie de dumneavoastră pentru a face primul pas, o ordonanţă de urgenţă, eu insist pentru desfiinţarea cel puţin a unei instituţii din interiorul Ministerului Muncii care nu a ştiut să acopere ca şi control şi fiind o verigă în plus, folosită de către cineva, repet, pentru a scoate nişte profituri, nu de a proteja persoanele", conform sursei citate.

Ciolacu a mai adăugat : "România nu are un registru cu aceste persoane, electronic, astfel încât dacă e folosit acelaşi buletin la decontări fie în Maramureş, fie în Sectorul 1, sistemul să-ţi spună că acolo e cu totul altceva. Cred că e prea permisibilă legea să fie persoane mutate de la Sectorul 6 la Maramureş. Trebuie să gândim cu dumneavoastră, totuşi, să rămână în aria aparţinătorului. Nu pot să fiu aparţinător în Bucureşti şi mutată persoana la 600 de kilometri. Nici autorităţile nu pot să vadă concret cum le sunt cheltuiţi banii (...). Nu există un sistem informatic şi suntem în 2023, sunt ferm convins că cu ajutorul Curţii de Conturi vom descoperi că aceleaşi persoane sunt plătite de două-trei ori. Nefiind un registru al acestor persoane şi noi neştiind, de fapt, care este fenomenul întreg. Trebuie o abordare total diferită în ce plăteşte statul român şi ce plătesc aparţinătorii, cum este sistemul din străinătate. (...) Vorbim de persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi. Marea problemă este în zona cu persoane cu dizabilităţi, unde normele nu trebuie să fie egale pentru toate categoriile sau pentru copii. Şi o să gândim o asistenţă medicală şi o nevoie de anumite tratamente, anumită medicaţie mai mare la o categorie de persoane şi mai mică la altă categorie. Abordarea la pauşal, 'toţi suntem la fel', cum era pe timpul comunismului, nu este abordarea corectă", afirmă sursa citată.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că este foarte important ca până la 31 august să fie finalizat pachetul de reformă legat de serviciile sociale, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Și toată mafia din justiție ia exemplu de la mafia din justiția buzoiana ! Așa că ciocul mic Ciolacule !.

  Gropar al Romaniei.

  1. Are dreptate domnule CIOLACU,LGTBQISTUL de mai sus,ia ti îngropat pe cei de dreapta.Doamne ajuta ca mai aveti și alți clienti de îngropat.LA MAI MARE.!

  Pestele de la cap s-m,pute. Ce sa faca bugetarii cand sefii cei mari doar fura?? Am avut oameni in subordine si asta se intampla. te copiaza. dc tu intarzii si ei inatarzie. dc tu te porti urat cu vreun client si ei la fel. etc. de-asta e bine sa vii primul si dc n-ai nimic de facut, si intotdeauna clientul nostru stapanul nostru, si dc iti vine sa-i spargi fata ca-i nesimtit.

  deci fara suparare "tot sistemu-i putred", incepand cu clasa politica  

  zi cu cit vei jupui privatul si cu cit vei creste taxele si impozitele pentru a sustine pensiile specialilor care stau in Spa-uri tot timpul si salariile taietorilor de frunza la ciini ,bugetarilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb