CIOLOŞ:"Dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenţii să rediscutăm anumite portofolii"

J.P.
Politică / 12 octombrie

"Dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenţii să rediscutăm anumite portofolii"

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi că este normal ca, în condiţiile în care se reface coaliţia de guvernare, iar USR are şeful Guvernului, să existe pretenţii din partea celorlalte partide să se rediscute reîmpărţirea portofoliilor, conform Agerpres.

"Cred că nu aici va fi blocajul. Evident că, dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenţii să rediscutăm anumite portofolii. Important e să începem discuţiile şi să ne punem de acord, în primul rând, pe nişte obiective politice pentru această coaliţie reformată, pe nişte obiective politice, pe nişte reforme, pe nişte decizii care vor trebui luate în perioada următoare. Eu cred că oamenii, cei care se uită la factura de gaze, cei care se uită că apropiaţi de-ai lor mor prin spitale sau stau pe holuri pentru că nu mai au locuri în spitale, nu sunt atât de interesaţi de cum împărţim noi portofoliile, ci cât de repede avem un guvern care poate să ia aceste măsuri. (...) Domeniile sunt gestionate de un guvern care trebuie să lucreze în echipă, indiferent cine va avea un portofoliu sau altul. Trecutul recent a demonstrat că un guvern de coaliţie poate să funcţioneze atunci când el lucrează în echipă şi când premierul moderează relaţia dintre miniştri, indiferent că ei vin de la un partid sau altul, ca să poată să ia decizii în situaţii dificile", a precizat Dacian Cioloş, într-o emisiune la B1 TV, întrebat dacă ar trebui discutată reîmpărţirea portofoliilor în cazul în care se reface coaliţia.

Cioloş a menţionat că, dacă nu se va reface coaliţia de guvernare, va avea de ales între două variante: să alcătuiască un guvern minoritar sau să îşi depună mandatul de premier.

"Nu e exclusă această variantă (guvern minoritar - n.r.), nu am luat o decizie în partid legată de acest lucru, pentru că prioritatea noastră este să căutăm să reconstruim această majoritate politică. Dar, după ce vom avea aceste discuţii cu PNL şi UDMR, în funcţie de rezultatul acestor discuţii, vom lua decizia în ce fel ne ducem mai departe mandatul pe care l-am primit de la preşedinte. Aici iar vreau să subliniez - nu ne-am trezit noi doar să începem discuţii, negocieri şi să propunem altora această coaliţie. Am primit şi un mandat din partea preşedintelui. Preşedintele ştim că e un apropiat al PNL, asumat, din mai multe puncte de vedere, deci eu presupun că, dacă preşedintele a făcut această propunere în calitatea constituţională pe care o are, e probabil un mesaj şi pentru PNL. Acum vom vedea în ce măsură acest mesaj e primit şi asumat de PNL", a punctat prim-ministrul desemnat.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. USR a conceput un plan de sovietizare a României MASCAT în programul de guvernare al lui Cioloș: restrângerea pelerinajelor, pedepsirea nevaccinaților și a medicilor care contrazic guvernul, eliminarea tuturor nevaccinaților din instituțiile publice

  Elena Radu: Ați văzut programul de guvernare al Guvernului Cioloș? Dacă se votează guvernul ăsta, în România va fi ca în Australia Elena Radu: Ați văzut programul de guvernare al Guvernului Cioloș? Dacă se votează guvernul ăsta, în România va fi ca în Australia 

  CIOLOȘ, premierul Marii Resetări? CIOLOȘ, premierul Marii Resetări? 

  Programul de guvernare al USR, apărut după numirea lui Dacian Cioloș ca premier desemnat de către președintele Klaus Iohannis, totalizează 17 pagini pentru 4 secțiuni, una mai aberantă decât alta. Între primele măsuri necesare pentru stoparea pandemiei, în viziunea USR, se află reducerea pelerinajelor (!). Practic, USR a pus bazele Uniunii Sovietice România. 

   

  Programul cuprinde pe termen scurt măsuri dictatoriale de control al populației sub pretextul corona-crizei, iar pe termen lung, o reală resetare a României, în chip neomarxist, nefiind exceptat nici un domeniu - de la copilărie, educație, digitalizare, justiție (legile justiției și desființarea SIIJ) și până la păduri (DNA-ul pădurilor), ecologie (mașini electrice pe bază de tehnologie 5G și industrie „verde”), reforme sociale (salariu minim „de incluziune” sau reforma pensiilor), economie (reforma ANAF), mediul de afaceri ș.a. Totul, sub masca aplicării reformelor pentru obținerea fondurilor europene din PNRR-ul redactat de Cristian Ghinea, membru USR-PLUS.  

  Propunerile USR pentru un „program de guvernare PNRR+” cuprind 4 secțiuni: 

  „1. Criza sanitară - măsuri urgente pentru gestionarea pandemiei. 

  2. Criza prețurilor la energie: USR propune 4 măsuri urgente și 10 politici pe termen lung pentru reechilibrarea prețurilor la energie. 

  3. Restanțele Coaliței - Măsuri agreate în programul de guvernare din decembrie 2020 restante / blocate în implementare și care trebuie reluate. 

  4. Reforme și investiții majore cuprinse în PNRR și modalități de implementare în viziunea USR 

   

  „Lupta cu pandemia” în înțelesul USR-PLUS e un fel de „luptă cu democrația” în înțelesul vechi al cuvântului. Aceasta presupune pașaportizarea întregii societăți, anume condiționarea celor mai elementare libertăți cetățenești de vaccinarea Covid. Vaccinare obligatorie pentru majoritatea angajaților de la stat și pentru cei de la privat care au interacțiuni cu publicul, precum și ducerea unei campanii agresive de forțare a scepticilor la vaccinare: „informarea” pe toate căile, inclusiv folosind cultele pentru propovăduirea „religiei” vaccinării, combaterea așa-ziselor „știri false” - toate cele care nu împărtășesc opinia guvernului despre știință - și pedepsirea cadrelor medicale care se pronunță critic la adresa „vaccinurilor” Covid (suspendarea contractului de muncă pe cel puțin 6 luni și amendă de 100 milioane lei vechi per opinie contrară exprimată public). 

   

  Totodată, se preconizează interzicerea accesului la evenimente în spațiu închis pentru cei fără certificat de vaccinare și restricționarea drastică a evenimentelor în aer liber, inclusiv a pelerinajelor. 

   

  Decalarea anului școlar cu două săptămâni și împingerea examenelor de final de ciclu școlar către luna august, reluarea testării Covid în școli, precum și închiderea timp de o lună a restaurantelor și barurilor la ora 22 în toată țara indiferent de rata de incidență - deși deja în localuri au acces doar vaccinații sau vindecații -, precum și condiționarea accesului în „spații închise neesențiale” (care pot însemna orice, inclusiv biserici) de certificatul de vaccinare - la fel ca în republica macroniană -, condiționarea locului de muncă de certificatul Covid, finanțarea propagandei vaccinării inclusiv prin mituirea vedetelor, liderilor de opinie și a artiștilor, condiționarea ridicării restricțiilor de acces și circulație de rata de vaccinare și eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate sunt alte măsuri extremiste promovate de USR-PLUS pentru „stârpirea pandemiei” sau a democrației, depinde din ce unghi privim lucrurile. 

   

  PRIMA PARTE descrie măsurile pe care USR le dorește implementate pentru „gestionarea pandemiei”: Guvernul sprijinit de noi va trebui să repună politica publică pe baze științifice și raționale și să aibă curajul de a sancționa refuzul de vaccinare și de a lua toate măsurile ca cei vaccinați să revină la o stare normală a lucrurilor. Propunem mai jos măsurile de gestionare a epidemiei, pe termen scurt și mediu: 

   

  Managementul pandemiei 

   

  Pe termen scurt: Obiectiv: reducerea transmiterii, reducerea presiunii pe sistemul medical spitalicesc, asigurarea îngrijirii medicale pentru pacienții care dezvoltă forme moderate/severe de boală. 

  A. Urgentarea solicitării de ajutor extern prin mecanismul european de protectie civilă și nu numai. 

  Solicitare asistență: personal medical, medicamente, preluare pacienți ATI; task force pentru combaterea fake news. 

  Urgentarea solicitării ajutorului - fiecare zi care trece cu zero paturi libere în țară înseamnă sute de pacienți care nu primesc tratament adecvat care le-ar putea salva viața. 

  B. Plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii 

  Exemple de astfel de măsuri care pot fi luate în considerare: 

  1. Limitarea evenimentelor sociale în spațiu public închis în funcție de evoluția valului pandemic, condiționat de prezentarea certificatului verde. 

  2. Limitarea numărului de participanți și distanțare fizică pentru evenimentele în spațiu deschis (pelerinaje, evenimente sportive, culturale etc). 

  3. Decalarea anului școlar: vacanță 2 săptămâni, cu prelungirea școlii în lunile de vară și decalarea cu 2 săptămâni a examenelor de bacalaureat și de capacitate; revenire în format fizic în localitățile cu incidență sub 6/mie după cele 2 săptămâni, cu continuare online pentru restul localităților. Excepție: învățământul preșcolar și primar, care continuă în format fizic. 

  4. Reluarea testării în școli: testare nazală (neinvazivă (?) ), gratuită, efectuată de personal medico-sanitar sau cadru didactic instruit, pentru copiii și personalul didactic și auxiliar simptomatic sau contact 

  5. Închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 22.00 la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență, pentru 30 de zile, apoi revenire în funcție de incidență și condiționat de certificat verde pentru angajați și clienți. 

  6. Acces în spații închise neesențiale (baruri, restaurante, săli de sport, cinema etc) doar cu certificat verde. Acces în mall-uri în weekend doar cu certificat verde. 

  Pe termen mediu și lung: Obiective: creșterea procentului populației vaccinate, asigurarea accesului la servicii medicale pentru pacienții non-COVID 

  A. Decuplarea deciziilor privind sănătatea publică de factorul politic 

  Grupul Tehnico-științific - cu specialiști recunoscuți în epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie, sănătate publică, medicină de familie, pediatrie, vaccinologie, științe comportamentale. 

  B. PACT NAȚIONAL pentru vaccinare cu invitarea tuturor partidelor politice, mediului de afaceri, societății civile și cultelor; 

  Exemple de măsuri care pot fi luate în considerare: 

  1. Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă al tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreruperea contractului de muncă în caz de refuz. 

  2. Implicarea societății civile în promovarea vaccinării, prin crearea unui fond din care să fie finanțate proiecte de promovare a vaccinării în comunitățile cu rată redusă de vaccinare. Finanțarea se va face transparent și vor fi monitorizați indicatorii de rezultat. 

  3. Alocarea de resurse bugetare, prin SGG, pentru utilizare de către CNCAV, în vederea finanțării sondajelor, focus-grupurilor pentru a evalua motivele rezistenței la vaccinare; campanii naționale 

  de promovare a vaccinării adaptate la rezultatele obținute din cercetările sociologice, finanțarea unui taskforce pentru combaterea fake-news; traininguri cu medicii de familie și medicii specialiști. Implicarea liderilor de opinie populari (influenceri, artiști) în acest efort - Politicienii nu sunt convingători, stop implicării politice în campanie. 

  4. Sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare: suspendarea dreptului de liberă practică minimum 6 luni / până la finalizarea stării de alertă și amendă 10.000 de lei pentru fiecare mesaj/intervenție în spațiul public. 

  5. Plan de ridicare a restricțiilor de acces și circulație strict condiționat de rata de vaccinare a populației eligibile într-o comunitate, pe lângă rata de incidență 

  6. Eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate 

   

   

  ETC.

  1. Așa-i. Agent dgse. Ordine primite direct de la micronul familiei Rotschild, practic direct de la Davos. Investirea acestui limbric misa va mai adăuga vreo 2 milioane de morți la bilanțul holocaustului ARN. Vae victis!!!

   ce poftă de scris ai avut! cât o întreagă ediţie de ziar! n-am putut să te lecturez până la capăt.

   Lasa iarba daca vrei sa citesti tot.

  Ati vazut programul de Guvernare al lui Cioloș? Guvernul Cîțu a fost mic copil. S-a făcut numai că face.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

25 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2560
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6294
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8502
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro