CIPRIAN CIUCU:"Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam"

G.D.
Miscellanea / 16 august

"Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam"

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există front de lucru" pe tronsonul str. Râul Doamnei - str. Valea Oltului, relatează Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Ciucu menţionează că a vizitat astăzi dimineaţă şantierul, alături de directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, şi directorul SC Energetica Servicii, Cristian Anton.

"Lucrările au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam să fie. Procedurile care ar fi permis ca lucrările să prindă viteză nu au fost parcurse de către Primăria Municipiului Bucureşti, cea care derulează acest important obiectiv de investiţii", precizează Ciucu, lider al PNL Bucureşti.

Potrivit acestuia, "veştile bune" sunt legate de faptul că s-a lucrat pe tronsonul bd. Braşov - str. Râul Doamnei, astfel încât lucrările de utilităţi sunt aproape gata, iar în luna acesta va fi finalizat proiectul de semaforizare şi circulaţie.

"Veştile proaste" însă au legătură cu faptul că "nu există front de lucru" pe tronsonul următor, str. Râul Doamnei - str. Valea Oltului. În acest sens, Ciucu adaugă faptul că nu au fost finalizate exproprierile şi intabulările, "deşi Sectorul 6 a pus o parte din bani încă de anul trecut, 10 milioane de lei". De asemenea, nu a fost predat amplasamentul către compania municipală pentru a începe demolările.

"Nici acum nu au fost majoraţi indicatorii tehnico-economici iar compania municipală (care şi-a crescut capacitatea) nu are certitudinea că poate continua lucrările, costurile actuale fiind în realitate mai mari decât au fost prevăzute iniţial. Îl rog pe primarul general şi Direcţia de Investiţii a PMB să pună mai repede pe ordinea de zi a CGMB noii indicatori", spune primarul.

Proiectul iniţial, susţine el, a fost "prost întocmit de fosta administraţie" şi are "nevoie serioasă" de reproiectare.

"Acesta este o chestiune cunoscută la nivelul PMB şi este extrem de serioasă! Fără reproiectare, nu va exista front de lucru! Acum reproiectarea se face de către Energetica servicii la un cost ridicol de 2.300 de lei pe lună. Este nevoie de minim 8 sau 9 proiectanţi pentru această reproiectare. Rog Direcţia de Investiţii să le actualizeze contractul în consecinţă! Nu mai putem sta", scrie Ciucu.

Edilul mai menţionează că i-a semnalat aceste aspecte primarului general, Nicuşor Dan, dar că "nu s-a întâmplat nimic". Totodată, subliniază că postarea sa nu reprezintă "un atac" la adresa edilului şef, pe care PNL îl susţine în continuare în Consiliul General, ci "o informare şi un exerciţiu de transparenţă". El reaminteşte că în campania electorală, cetăţenilor li s-a promis că vor fi deblocate lucrările în Prelungirea Ghencea.

"Mă veţi întreba de ce spun aceste lucruri public şi nu le transmit direct PMB şi domnului primar general. Simplu, le-am spus deja repetat în privat, am participat la şedinţe, am trimis adrese. A trecut timpul şi nu s-a întâmplat nimic. Toate aceste lucruri de mai sus nu au avut nicio legătură (nu sunt dependente) cu blocarea pentru 3 săptămâni a conturilor PMB. Am cerut PMB să schimbe contractul, fazarea lucrărilor, şi să nu se aştepte după executarea liniilor de tramvai, care sunt foarte scumpe şi pentru care nu sunt acum bani, să prioritizeze partea rutieră, pentru că mâine-poimâine Pasajul Domneşti va fi gata şi va atrage şi mai mult trafic", precizează acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro