CIT Resources a cumpărat 6,31% din Cemacon

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2016

CIT Resources a cumpărat 6,31% din Cemacon

CIT Resources a raportat, ieri, o deţinere de 6,31% din Cemacon, în urma unei tranzacţii de marţi.

Astfel, grupul de acţionari care acţionează concertat cu CIT Resources, respectiv Consultanţă Andrei&Andrei SRL, Andrei Cionca, Radu Lotrean, au ajuns la o deţinere de 21,74%.

Recent, acţionarii Cemacon au res-pins revocarea Consiliului de Administraţie.

Revocarea fusese solicitată de Kanata Invest Corporation, care deţine 6,02% din producătorul de cărămizi. Firma Kanata Invest Corporation, care se ocupă cu dezvoltarea imobiliară, este deţinută de Daniel Almăşan, şi a fost înfiinţată la începutul anului 2015.

Producătorul de cărămizi Cemacon a înregistrat un profit net de 6,33 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unor afaceri de 72,2 milioane de lei, cu 29% mai mari decât la 30 septembrie 2015.

Comparativ cu perioada similară a anului 2015, eliminând cheltuielile şi veniturile aferente restructurării, compania a înregistrat o creştere cu 16% a veniturilor operaţionale şi cu 22% a cheltuielilor operaţionale.

Cemacon a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF) cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro. Fondul deţine acum 27,9% din "Cemacon".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CIT a cumparat actiunile Kanata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro