Ciucă afirmă că peste 14.000 de studenţi şi elevi din Republica Moldova învaţă în România

S.B.
Politică / 11 februarie

Ciucă afirmă că peste 14.000 de studenţi şi elevi din Republica Moldova învaţă în România

Primul ministru Nicolae Ciucă afirmă că peste 12.000 de studenţi din Republica Moldova învaţă în universităţi din România, două treimi dintre aceştia beneficiind de burse din partea statului român. Acestora li se adaugă peste 2.000 de elevi, informează news.ro.

Nicolae Ciucă a afirmat, înainte de şedinţa comună a Guvernului României şi a Guvernului Republicii Moldova programată pentru vineri, la Chişinău, că educaţia este "o chestiune foarte importantă" în relaţiile bilaterale dintre cele două state.

"Am avut discuţii cu ministrul Educaţiei, domnul Cîmpeanu, şi avem 12.303 studenţi în evidenţe la nivelul Ministerului învăţământului ca învăţând în România; dintre aceştia, aproximativ 8.000 au bursă. De asemenea, sunt 2.002 elevi în diferite forme de învăţământ, gimnazial liceal, chiar şi profesional. Ca atare, vorbim de peste 14.000 de tineri elevi şi studenţi care studiază în România şi această oportunitate este foarte bine percepută de ambele părţi" a declarat Nicolae Ciucă, joi seară, la TVR.

Şeful Guvernului român a reafirmat sprijinul României în ceea ce priveşte parcursul european al Republicii Moldova, arătând că ţara noastră are beneficii clare care sunt date de statutul de membru al Uniunii Europene.

"Ne dorim să sprijinim foarte mult Guvernul, iar prin Guvern să sprijinim cetăţenii Republicii Moldova. (...) Ne pasă şi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a-i sprijini pe parcursul lor european", a adăugat Nicolae Ciucă.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro