Ciucă le dă termen lui Cîmpeanu şi Bode sfârşitul acestui an pentru a venit cu planul privind toaletele din curţile şcolilor

S.B.
Politică / 30 august

Ciucă le dă termen lui Cîmpeanu şi Bode sfârşitul acestui an pentru a venit cu planul privind toaletele din curţile şcolilor

Premierul Nicolae Ciucă a dat, marţi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii şi cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi al Municipiului Bucureşti pe tema pregătirii începerii anului şcolar, un termen Ministerului Educaţiei şi Ministerului de Interne, până la sfârşitul acestui an, pentru a venit cu planul privind rezolvarea toaletelor din curţile şcolilor, el afirmând că nu admite niciun fel de scuză, informează news.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a afirmat, la rândul lui, că anul trecut două treimi din bugetul Ministerului Educaţiei alocat pentru conformarea toaletor din curţile şcolilor s-a întors la bugetul de stat, pentru că autorităţile locale nu au folosit această linie de finanţare.

"Din păcate avem încă şcoliu în care suportul administrativ nu este cel pe care ni le-am asumat, sunt încă şcoli care au toaleta în curtea şcolii şi am înţeles că există o perspectivă şi un plan la nivelul Ministerului Educaţiei astfel încât până la finele anului 2024 să se finalizeze", a spus premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a precizat: "Eu cred că putem, aşa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, putem să ne focalizăm atenţia şi resursele astfel încât în următorii doi ani de zile să finalizăm odată această probleme. Nu cred că este nevoie de altceva decât de voinţă şi coordonare cu autorităţile locale. Chiar vă rog, să avem un plan pe care să îl aprobăm până la începutul anului viitor, astfel încât, până în momentul în care pot să să înceapă lucrările, ele să se deruleze. Nu cred că este un efort financuar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze şi să nu mai discutăm depre acest subiect".

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a luat cuvântul şi a vorbit despre situaţia toaletelor din curţile şcolilor.

"Un alt aspect este cel al toaletelor în curte. Dacă autorităţile locale folosesc bugetele pe care le-am alocat din bugetul Ministerului Educaţiei, am avut această linie bugetară, în acest an vom rămâne cu 100 de şcoli. Aş vrea să vă spun că, în urmă cu trei, patru ani, aveam mult peste 2.000 de şcoli, grupuri sanitare neconforme", a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat: "Vă spun cu maximă onestitate, anul trecut, două treimi din bugetul pe care Ministerul Educaţiei l-a avut pe această linie, conformarea toaletelor din şcoli, s-a întors la bugetul de stat, ele au fost la autorităţile locale şi nu au putut să fie folosite. În opinia mea, e greu de înţeles acest lucru".

Premierul a intervenit: "Domnule ministru, domnule ministru Bode, vă rog să existe o coordonare între cele două ministere, astfel încât structurile coordonate de ministerul Educaţiei şi la nivelul dumneavoastră, prin instituţia prefectului şi autorităţile locale, comunale, poate şi orăşeneşti, unde nu există această facilitate rezolvată, până la sfârşitul anului vă rog să vă coordonaţi astfel încât să avem un plan concret pentru ca să rezolvăm această problemă".

Nicolae Ciucă a continuat: "Nu admit niciun fel de scuză, nu este posibil ca în anul următor să intrăm din nou cu acelaşi subiect, aceeaşi discuţie sterilă, din punctul meu de vedere, pentru argumentele sau, nu ştiu dacă sunt argumente, pentru justificările care se aduc. Important este că trebuie să rezolvăm această problemă pentru totdeauna. Vă aşteptăm, nu mai târziu de finele anului, cu acest plan".

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Asa ca, marele erou de la Nassirya, astazi se ocupa si are in atentie rahatii si urina din curtile scolilor din Romania. .

  Marele erou, este primul Prim- Ministru, care se ocupa de rahatul si urina din curtea scolilor. Ca nu am mai auzit asa ceva.  

  Glorie asadar lui, fiul fostului sofer al generalului care a condus contrarevolutia din 89 din zona armatei a 3-a a Romaniei.  

  Seniorul, soferul, poate sa se "mandreasca " cu asemenea fiu, care are in grija o multime de balti de urina si o multime de rahati.  

  Dar, eroul nostru, ar trebui sa aiba grija nu numai de rahatii si urina copiilor din scoli, ci mai ales de rahatii si urina( politica) din toata Romania.

  Dar asemenea haznale sunt mai greu de construit.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro