Ciucă: "Nu se va umbla la voucherele pentru bugetari"

F.D.
Politică / 8 decembrie 2023

Ciucă: "Nu se va umbla la voucherele pentru bugetari"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Slatina, că anul viitor bugetarii vor primi voucherele de vacanţă şi că "foarte clar şi fără echivoc" nu va fi modificat pilonul doi de pensii şi se va aplica şi majorarea contribuţiei la acest pilon de la 1 ianuarie 2024, aşa cum a fost asumată prin PNRR, relatează Agerpres.

Totodată, el a subliniat că prin aplicarea măsurilor din ordonanţa referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare s-a realizat o economie de peste trei miliarde lei într-o singură lună.

"Din ce ştiu eu, da, nu umblăm la voucherele de vacanţă. Cert este că din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, la o lună completă de la aplicarea acestei ordonanţe la nivelul cheltuielilor bugetare s-a realizat o economie de peste trei miliarde de lei. Ceea ce este important şi este important şi ca mesaj şi pentru mediul de afaceri, adică nu punem presiune doar pe mediul de afaceri, iată că s-a reuşit prin aceste măsuri reducerea cheltuielilor bugetare cu peste trei miliarde de lei într-o lună", a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat dacă anul viitor se vor mai acorda bugetarilor vouchere de vacanţă.

Nicolae Ciucă a mai declarat că la pilonul II de pensii se va aplica acea majorare a contribuţiei de la 1 ianuarie 2024, aşa cum a fost asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Vă spun foarte clar şi fără echivoc în momentul de faţă şi pentru tot ceea ce înseamnă construcţia bugetului, pilonul doi de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuţiei începând de la 1 ianuarie 2024", a afirmat el.

Liderul PNL a punctat că a fost creat un mecanism de gestionare a cheltuielilor bugetare şi efectele se vor vedea după trei - patru luni.

"A fost creat totuşi un mecanism prin care s-a reuşit gestionarea acestor cheltuieli (...), iar modul în care acest mecanism se va aplica vom vedea care sunt efectele, după trei-patru luni de la începutul anului viitor. Pentru că acum este prima lună, atunci să ne pronunţăm", a declarat Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a arătat că anul viitor Ministerul Educaţiei va primi o mărire considerabilă a bugetului. "Ministerul Educaţiei va primi un buget consistent cu o mărire considerabilă, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în educaţia din România", a menţionat reprezentantul PNL.

Întrebat dacă anul viitor vor fi mărite şi indemnizaţiile demnitarilor, preşedintele PNL a afirmat că nu crede că se poate discuta despre un asemenea subiect în momentul de faţă.

"Nu am discutat acest lucru, este absolut nouă (mărirea indemnizaţiilor demnitarilor n.r.) şi pentru mine. Nu, nu cred că în momentul de faţă putem să discutăm despre un asemenea subiect, ţinând cont că prin tot ceea ce am reuşit să realizăm în colectare şi în construcţia bugetară pentru anul 2024 s-a avut în vedere asigurarea sustenabilităţii anvelopei pentru Casa de Pensii, astfel încât să putem să intrăm în aplicare cu legea pensiilor de la 1 septembrie şi, desigur, să vedem sustenabilitatea legii şi dincolo de finele anului 2024", a răspuns Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a participat vineri, la Slatina, la întâlnirea regională a Ligii Aleşilor Locali liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia, eveniment la care au fost prezenţi aproximativ 600 de aleşi locali şi lideri de organizaţii liberale.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Auziti, bugetarilor,

  musai votat PNL ,

  ca altfel jale mare 

  1. Briliante, jale va fi în HORECA, prețurile mai mici sunt orice numai jale nu pentru clienți.

  Vrem sporuri,vrem premii

  PNL a castigat alegerile cu mesajul anti PSD si dupa aia au tradat alegatorii si au facut coalitia cu PSD. Probabil cea mai mare tradare din "democratie". PNL=PSD.

  1. Ai perfecta dreptate,fratele meu

   sper ca romanii sa voteze in sfarsit ptr. Romania 

  De ce femeia de serviciu primește 5 lei pt. un spor iar șeful 50 !!!!

  Eu zic că ar fi bine să fie în sumă fixă ca la bonurile de masă ??? Poate 10 lei pt.toți la fel de la primul până la ultimul angajat.

  1. Pentru ca fata(in devenire femeie de serviciu) sa puna ''dracului mana pe carte''.

  Bugetarienii sunt masa de manevra și nu pot fi atinsi.Ar trebui o lege care să limiteze datoria externă că procent din Pib că să-i forțeze să facă și ei ceva, altceva decât să se împrumute.

  1. Aici e vorba despre bugetarii din HORECA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb