Ciucă: "Povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umărul celor care produc bani"

T.B.
Politică / 23 noiembrie 2023

Ciucă: "Povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umărul celor care produc bani"

Preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, afirmă că ''povara'' fiscalităţii nu trebuie să cadă doar "pe umărul celor care produc bani", de aceea în 2024 nu se va discuta despre taxe noi, pentru că ele nu fac decât să împovăreze şi mai mult mediul de afaceri, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Trebuie să ţinem seama de fiscalitate. La noi este o vorbă: să nu dai cu biciul în calul care trage. Ca atare, povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umărul celor care produc bani. Motiv pentru care (...) susţinem şi avem discuţii la nivelul Guvernului pentru ca în perioada imediat următoare, în anul 2024, după cele ce s-au petrecut anul acesta, să nu se discute despre taxe noi, pentru că aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină, dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri. Pentru că mediul de afaceri produce bani să poată să-i investească, banii investiţi aduc la rândul lor bani. Este singura modalitate prin care putem să acumulăm, şi de aici încolo să vedem ce facem cu banii, în ce fel îi putem distribui şi în folosul celor care au nevoie de sprijinul nostru", a declarat Ciucă, joi, la Forumul "Dezvoltăm România", organizat la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că, în acest context, tot de la nivel guvernamental trebuie să vină o "mână de ajutor" către mediul de afaceri, potrivit sursei citate.

Conform agerpres, "Este absolut necesar să subliniem că, dincolo de toate aceste oportunităţi de finanţare, tot de la nivel guvernamental trebuie să vină acea mână de ajutor către mediul de afaceri, prin investiţii de la bugetul de stat. Bugetul de stat trebuie să se angajeze în asigurarea, în consolidarea acelui fundament prin care să crească mediul de afaceri, dar asta se face prin investiţii. Ori, Guvernul pe care l-am condus şi în 2022 şi în 2023, a asigurat pentru investiţii un procent de 7% în 2022, din care în valoare nominală s-au cheltuit peste 70 de miliarde, anul acesta avem 112 miliarde alocate, aproximativ 7,2%, şi cu certitudine valoarea investiţiilor va fi mai mare decât cea de anul trecut", a susţinut Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului a vorbit totodată, despre responsabilitatea Guvernului de a asigura capitalului românesc structura necesară pentru accesarea, "cât mai uşor posibil" a oportunităţilor de finanţare, informează sursa menţionată.

Potrivit sursei citate, "Să ajungeţi la acel nivel de dezvoltare care să ne dea siguranţa că, indiferent de situaţii din acestea de crize, de război, de pandemie, de mai ştiu eu ce orice altă natură, le vom putea trece fără temeri prea mari, pentru că avem capital românesc solid. Capitalul românesc în situaţii de criză e aşezat aici, nu pleacă şi vine şi pune umărul la orice soluţie este solicitată din partea Guvernului, din partea decidenţilor politici. În această situaţie, revine rolul şi responsabilitatea decidentului politic, pentru a-i crea fundaţia, pentru a asigura capitalului românesc structura necesară pe care să se concretizeze, să debirocratizeze şi să legifereze, să reglementeze în aşa fel încât să poată să acceseze cât mai uşor posibil toate aceste oportunităţi de finanţare, să se deschidă către fondurile de investiţii pentru a putea să prelucrăm materia primă de care ţara noastră dispune, şi avem resurse naturale şi producem materie primă, doar că atunci când vine vorba de valoare adăugată, ne uităm pe cifre şi realizăm cât de mult mai avem de lucrat", a conchis Ciucă.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Ciucă: "Povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umărul celor care produc bani"

  cei care fura si fac evaziune fiscala nu prea vor sa duca pe umeri povara fiscalitatii 

  1. Totdeauna fost asa si in toata lumea este asa. Cei care muncesc ii tin in spate pe cei care nu muncesc. Problema e ca barca celor care nu muncesc este din ce in ce mai mare si cei care muncesc nu mai fac fata. Toata lumea vrea la stat. Acolo ai drepturi, ai bonuri de masa, concediu respectat etc. cei din privat sunt prostii prostilor.

   uitam sa spunem ca: banii negri si banii celor care nu muncesc se intorc cu lag tot in buzunarele monopolistilor… si deci tot pe la taxare gov!!!

   nu exista bani negrii!!! toti sunt taxati! singura diferenta e ca banii negri sunt mai putin invartiti in pib real… dar de taxat sunt taxati… oricum la o invartire de 10 lei din 10 main stati incaseaza inca 10 lei … adica 10 lei creeati din nimic!!! 

   inca odata sa repetam: 10 lei din mana in mana la 10 main cu taxare de 10% statul la fina a taxat piata cu 10% - in piata au existat dor 10 lei… el a taxat inca 10 lei… banii astia nu exista … apare la gov ca intrare taxare si piata trebuie sa ii crediteze in existenta… caci cineva o sa aibe deficit! daca statul continua taxarea pietei la aceeasi viteza constanta si creditul cade ori stagneaza - inseamna ca statu distruce treptat capacitati si concurenta veche.., el genereaza desinflatia prin politica de taxare reversibila. 

   s c c r e t 

  Taxați mai mult,ca noi bugetarii să primim mai mult

  Puneti povara fiscala pe cei care nu produc bani, sigur o sa strangeti miliarde de euro de la astia.

  dar a cui, a vostri care numai primiti bani?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb